Bajern surovo kaznio sve gluposti Dortmundove odbrane, Leva vs Haland 2:1!

Autor: Ivan Cvetković
subota 04.12.2021.
20:30
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv veliki derbi Bundeslige pripao Bavarcima.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

U "Der Klasikeru" nemačkog fudbala između Borusije i Bajerna u Dortmundu, gosti iz Bavarske slavili su rezultatom 3:2 u okviru 14. kola nemačke Bundeslige.

Domaćin je odmah na početku stekao prednost, igrao se peti minut kada je Džulijan Brant posle lepog driblinga zatresao mrežu nemoćnog Nojera.

Radost "milionera" trajala je svega četiri minuta, toliko je trebalo Robertu Levandovskom da poravna rezultat posle greške u odbrani domaće ekipe.

Sredinom poluvremena na drugoj strani uzvratio je Koman, da bi nakon toga šut Halanda završio pored gola.

Bavarci su zaigrali dosta bolje i zasluženo preokrenuli rezultat u 44. minutu kada je posle još jedne loše reakcije u odbrani Dortmunda dobro reagovao Kingsli Koman.

Nije se Dortmund predavao, pa je tako već u 47. minutu izjednačio zahvaljujući Erlingu Halandu koji je lepim udarcem iskosa sa leve strane pogodio Nojerov suprotni ugao.

A onda šok za domaće navijače, novu glupost u odbrani i igranje rukom Humelsa u kaznenom prostoru surovo je kaznio Levandovski svojim drugim pogotkom u 77. minutu susreta.

Trener domaćih Marko Roze burno je reagovao zbog odluke Cvajera da dosudi penal, pa ga je sudija isključio posle drugog žutog kartona.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata i pored pokušava Belingema i Malena, pa je Bajern pobedom u gostima nad direktnim rivalom uvećao prednost na čelu tabele gde ima 34 boda, četiri manje od Dortmunda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke