Senzacija na severu Nemačke, hrabri Kil izbacio Bajern iz Kupa!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 13.01.2021.
23:31
Izvor: Sportske.net

Gigant iz Minhena ispao na penale.

EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna eliminisani su iz nemačkog Kupa pošto je od njih na penale bila bolja ekipa Kila slaveći na svom terenu 6:5 posle 2:2 u regularnom delu igru.

Trener gostiju iz Minhena Hansi Flik izveo je gotovo najjači sastav, a vođstvo braniocu trofeja doneo je Serž Gnabri u 14. minutu nakon odbitka posle udarca Tomasa Milera.

U 37. minutu domaći su osetili neviđenu radost pošto su stigli do izjednačenja kada je Fin Bartels lagano savladao Manuela Nojera.

U sledećem minutu Kil je postigao novi gol, ali je poništen zbog ofsajda, a malo je falilo da Miler vrati prednost Bajernu, međutim njegov udarac je završio malo pored stative.

Sa nerešenim rezultatom se otišlo na odmor, a prvi minuti nastavka vratili su vođstvo Bajernu.

Leroj Sane je izuzetno izveo slobodan udarac u 48. minutu, njegov udarac je završio u desnim rašljama, pa golman Kila nije mogao da ništa da uradi.

Činilo se da će Bajern lagano, možda uz još koji gol, privesti meč kraju, ali je pravi šok usledio kada je Hoke Val u petom minutu nadoknade doneo izjednačenje Kilu.

Ušlo se u produžetke, a zatim u penale, koji je u svoju korist rešila ekipa domaćih.

U prvih pet serija svi izvođači su bili precizni, a u šestoj seriji Marko Roka je promašio penal za Bajern, dok je na drugoj strani siguran bio Bertales i ekipa Kila je krenula u slavlje.

Bajern je tako ostao bez jednog od svih trofeja koje je osvojio u 2020. godini, a kakav će im bilans biti videćemo kako se godina bude odvijala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke