Bajern u subotu ima "meč loptu", Ajntraht sve bliži LŠ

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 20.04.2021.
22:22
Izvor: Sportske.net

Šampion iskoristio kiks Lajpciga.

EPA-EFE/CHRISTOF STACHE
EPA-EFE/CHRISTOF STACHE

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna iz Minhena napravili su ogroman iskorak na osvajanju nove titule u Bundesligi pošto su na svom terenu pobedili Bajern iz Leverkuzena 2:0 u meču 30. kola.

Branilac titule u Nemačkoj je meč protiv "aspirindžija" dočekao nakon poraza prvog konkurenta Red Bul Lajpciga u Kelnu.

Izabranicima Hansija Flika je tako ovaj duel bio prilika za prvu od neophodne dve pobede za odbranu trofeja.

To su uspeli golovima Erika Maksima Čupo-Motinga i Jošue Kimiha u prvom poluvremenu.

Najpre je iskusni kamerunski napadač već u sedmom minutu doveo domaćina u vođstvo tako što je od odbitka poslao loptu pod prečku.

Već u 13. minutu na semaforu je bilo 2:0 za Bajern kada je Kimih takođe posle odbitka rutinski sproveo loptu u mrežu.

Bajern je već u uvodnoj trećini prvog poluvremena imao veliku zalihu pred nastavak duela, a priliku da na poluvreme odu sa još ubedljivijom prednošću propustili su u 44. minutu kada je golman Bajerna "skinuo" sjajan udarac Davida Alabe.

U drugom poluvremenu gosti iz Leverkuzena su bili nešto bliži golu i imali nekoliko izglednih prilika, ali je rezultat iz prvog poluvremena ostao na snazi.

Bajern je tako na četiri kola pre kraja šampionata pobegao Lajpcigu na plus 10 i imaće priliku da pobedom u subotu na gostovanju Majncu stigne do devete uzastopne titule u Bundesligi.

Bajer je prekidom serije od tri meča bez poraza ostao an šestom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali sa bojaznošću da im se na samo bod zaostaktka nakon ovog kola približi Borusija iz Menhengladbaha.

Važnu pobedu ostvarili su i fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta koji su na svom terenu opravdali ulogu favorita protiv Augzburga slaveći sa 2:0.

Golove za tim Adija Hitera postigli su Martin Hintereger u 37. i Andre Silva u 58. minutu na asistenciju Filipa Kostića.

Trijumf u ovom kolu ostvarili su i fudbaleri Arminije iz Bilefelda koji su nadigrali fenjeraša Šalke 1:0 pogotkom iskusnog napadača Fabijana Klosa u 50. minutu, čime su pobegli na četiri boda od zone ispadanja, ali uz dva meča više od ugrožene Herte.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke