Bajernov minimalac u Frankfurtu

Autor: Darko Mitrović
subota 26.02.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Bavarci sve bliži novoj tituli.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

U derbiju 24. kola nemačke Bundeslige, Bajern je večeras kao gost savladao ekipu Ajntrahta u Frankfurtu rezultatom 1:0 i učvrstio se na vodećoj poziciji na tabeli.

Aktuelni šampion sada na vrhu tabele ima 58 osvojenih bodova, devet više, uz meč više u odnosu na drugoplasirani Dortmund, a Ajntraht je ostao na desetom mestu sa 31 bodom. Bajernu je ovo četvrta pobeda u poslednjih pet mečeva u Bundesligi, a Ajntrahtu četvrti poraz u isto toliko mečeva.

Možda bi sve bilo drugačije da je srpski reprezentativac Filip Kostić iskoristio odličnu priliku već u sedmom minutu meča, ali nije dovoljno precizno šutirao, lopta je završila pored gola. Inače, Kostić je odigrao svih 0 minuta u ovom meču.

Trenutak odluke dogodio se u 71. minutu. Kimih je poslao idealnu loptu kroz sredinu u kazneni prostor domaćih, Liroj Sane je umakao pažnji odbrane Ajntrahta, izbio oči u oči sa golmanom Trapom i rutinski ga savladao za 1:0.

Do kraja, Bajern je uspeo da zadrži minimalnu prednost i osvoji nova tri bova, za novi korak ka odbrani šampionske titule.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke