Bajernov problem, šta je trulo u "FK Holivudu"?

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.01.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Više se priča o stvarima oko terena...

EPA-EFE/ANNA SZILAGY
EPA-EFE/ANNA SZILAGY

Povezane vesti

Odjednom, trka u Bundesligi je potpuno otvorena, a niko ne može tačno da kaže šta se dešava sa Bajernom. Nije da je prvi prolećni meč, gostovanje i remi u Lajpcigu toliko zabrinuo čelne ljude kluba, ali da nešto se štima u Sabener Štrase videlo se protiv Kelna kada je Džošua Kimih strašnim golom spasio tim poraza kod kuće od Kelna.

Problem nisu ni toliko rezultati, na kraju krajeva, ispuštena su četiri boda, ali je jesenja zaliha bila velika, koliko igra. Jer, osim što timu, slučaj je to bio i jesenas, nedostaje kreativnost, igra po dubini, bilo je neverovatno koliko problema imaju u tranziciji, kada Keln osvoji loptu, a "Jarčevi" su je baš lako dobijali u opasnoj zoni.

Primili su gol iz prekida, što se dešavalo i jesenas. Uz to, igrači i sami priznaju, ulazak u meč je loš, previše puta ove sezone, Bajern je primao gol iz prekida, pa jurio rezultat.

Neki čelnici su pozvali na stpljenje, Braco Salihamidžić izgleda ima ulogu lošeg policajca. On smatra da je tim prespavao meč protiv Kelna.

"Mi moramo da shvatimo da ovakvim partijama dovodimo prvenstvo u pitanje", kaže Bosanac.

On je dodao da igrači ne shvataju ozbiljnost situacije, kao da nisu izbacili, za većinu loš Mundijal u Kataru iz glave. Tačno je da ima povreda, ali i oni koji su na terenu igraju očajno. Mediji su uprli prst u Džamala Musijalu koji je izgubio tri četvrtine duela i u poslednjoj trećini terena, često grešio u pasu. To je pojačalo pritisak, jer Tomas Miler sedi na klupi i nije najsrećniji u ulozi džokera. Njegovim ulaskom, Bajern je delovao bolje, pa se odmah otvorila debata da li Nagelsman forsiranjem igrača van forme puca sopstvenom timu u noge.

Trener Bajerna ima dosta problema, čini se de uspeva da kontroliše svlačionicu kao što je to činio Hansi Flik. Doduše sadašnji selektor Nemačke je kao pomoćnik Levu među "Pancerima" stekao prijatelje u Bajernovoj svlačionici, taj luksuz "vunderkind" Nagelsman nije imao.

Problem je vezni red, ne individualno već nedostatak kohezije, mnogo iskakanja, soliranja koje je bilo vidljivo i u Lajpcigu. Nagelsmanova 4-2-3-1 formacija baš dosta zavisi od Kimiha i Musijale, prvi je odigrao, ne samo zbog gola, bolje nego u Lajpcigu, dok je kako rekosmo mladi ofanzivac bio negledljiv protiv Kelna.

Postoje i glasovi koji ukazuju da nedostaje želja, oštrina, sve bi tolerisali u Minhenu to neće i to je upiranje prstom u trenera. Iza scene je odlazak dugogodišnjeg trenera golmana Tonija Tapalovića zbog neslaganja sa Nagelsmanom, ali i popuštanje discipline. Salihamidžić je prema izvorima iz kluba pobesneo kada je čuo da je Gnabri slobodan dan nakon Lajpciga iskoristio da ode na dan u Pariz na "Fešn Vik". Kako je igrao protiv Kelna u utorak, neka posvedoči činjenica da ga je Nagelsman ostavio u poluvremenu u svlačionici, iako je pre utakmice rekao da je uveren da će Gnabri na kritike odgovoriti na terenu.

Nojer je takođe problem iako zbog povrede na skijanju koja je dodatno razljutila klub ne brani, morali su da dovedu iskusnog Švajcarca Zomera iz Gladbaha. Jer, napred pomenuti, otpušteni Tapalović je Nojerov kum, trener od kada je sjajni golman stigao iz Šalkea pre više od deset godina i Manuel smatra da je Toni najzaslužniji što je napravio veliku karijeru.

Šta se desilo između Tapalovića i Nagelsmana? Prvi trener je navodno optužio nekadašnjeg rezervnog golmana Šalkea da kumu Nojeru prenosi ono o čemu razgovara stručni štab na sastancima i da tom linijom i ostali igrači znaju sadržaj tih sastanak. Tražio je od kluba da otpusti Tapalovića što je Bajern i učinio.

Ali, sigurno je da je Nagelsman stvorio od Nojera neprijatelja, legendarni golman je kako rekosmo van stroja, ali on je jedan od lidera ekipe, autoritet za većinu.

Nagelsman sada gleda ka lekarima, Bajern posle Frankurta i Majnca u kupu, čeka gostovanje zahuktalom Volfsburgu, lakši meč protiv Bohuma, tri dana pre velikog okršaja sa Pari Sen Žermenom u gostima, u osmini finala Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke