Bajernova rapsodija za titulu, Borusija ponižena, het-trik Levandovskog

Autor: Aleksandar Golubović
subota 08.05.2021.
20:18
Izvor: Sportske.net

Poljak postigao het-trik.

EPA-EFE/MATTHIAS SCHRADER
EPA-EFE/MATTHIAS SCHRADER

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna novi su šampioni Nemačke pošto su u 32. kolu Bundeslige ubedljivo savladali Borusiju iz Menhengladbaha na svom stadionu 6:0 i tako krunisali "poklon" koji im je uručila Borusija iz Dortmunda trijumfom nad Red Bul Lajpcigom.

Bajern je stigao do prednosti već u drugom minutu kada je najbolji fudbaler sveta Robert Levandovski postigao najraniji gol od kad igra u Bundesligi.

To je učinio na asistenciju Davida Alaba najavivši veliko slavlje višestrukog šampiona Nemačke.

Već u 23. minutu Tomas Miler je uvećao prednost bavarskog kluba na 2:0 kada je nakon njegovog udarca posle dodavanja Džamala Musijale lopta promenila smer i prevarila gostujućeg golmana.

Već u 34. minutu viđen je novi pogodak, a u strelce se ponovo upisao Levandovski. Ovaj put to je učinio veoma atraktivno. Uživajte!

Još jedan gol viđen je pre odlaska na odmor kada je u 44. minutu Kingsli Koman postigao gol u malu mrežu nakon prodora i asistencije Levandovskog.

U nastavku je viđen daleko mirniji meč, a na naredni gol čekalo se do 66. minuta kada je Levandovski postigao i treći pogodak zaokruživši het-trik. Ovaj put to je učinio sa penala koji je skrivio gostujući fudbaler igrajući rukom u svom kaznenom prostoru.

Borusija do kraja meča nije stigla ni do utešnog gola, uprkos tome što je poslednjih 15 minuta imala igrača više nakon isključenja Tangija Nijanzua, ali se u strelce na suprotnoj strani upisao Leroj Sane u 85. minutu.

Bajern će tako zahvaljujući svom umeću, ali i pobedi Dortmunda nad Lajpcigom stigao do plus 10 u odnosu na prvog pratioca, dva kola pre kraja sezone i tako overio 31. titulu u istoriji kluba.

Do kraja sezone četu Hansija Flika očekuje još samo formalnost protiv Frajburga i Augzburga.

Sa druge strane, Borusija se ovim porazom udaljila od evropskih takmičenja, pošto na dva kola pre kraja zaostaje pet bodova za mestom koje vodi Ligu konferencija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke