Bajernu dovoljno poluvreme, briljirao Gnabri, a Veljković i Mane zabrinuli selektore!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 08.11.2022.
22:31
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da se srpski štoper nije povredio.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Bajern Minhena savladali su Verder iz Bremena sa ubedljivih 5:1 u 14. kolu nemačke Bundeslige.

Bavarci su poveli u šestom minutu pogotkom Džamala Musijale koji je preciznim udarcem pogodio desni donji ugao Verderovog gola.

Samo četiri minuta kasnije posle sjajne akcije gostiju po desnoj strani lopta je otišla na drugi bok do levog beka Antonija Junga, a on doveo Verder do izjednačenja.

Kao da je primljen pogodak razljutio ekipu Julijana Nagelsmana. Krenuo je Bajern sa žestokim napadim, a idealnu priliku da vrati prednost domaćima imao je napadač Erik Maksim Čupo-Moting iz penala u 18. minutu, ali je njegov udarac odbranio golman gositju Pavlenka.

Samo minut ranije zvezda Bajerna i reprezentacije Senegala Sadio Mane požalio se na povredu kolena zbog koje je morao da izađe iz igre, a umesto njega na teren je ušao Liroj Sane.

Domaći su do novog vođstva stgili u 22. minutu, a majstorski pogodak postigao je Serž Gnabri.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 3:1. Sjajnu asistenciju Kimiha u gol je pretvorio Leon Gorecka.

Fantastičnih šest minuta Bavaraca kompletirao je  Gnabri svojim drugim pogotkom, asistent je ovog puta bio Sane.

Trener Verdera Ole Verner odlučio se da na poluvremenu zameni štopera naše reprezentacije Miloša Veljkovića, da li zbog povrede ili slabijeg izdanja u prvom poluvremenu ostalo je nepoznato.

Sjajni Gnabri došao do je het-trika večeras. Igrao se 82. minut kada je po treći put matirao nemoćnog Pavlenku.

Konačan rezultat postavio je mladi napadač Matis Tel šest minuta pre kraja meča.

U preostale dve utakmice ove večeras Bohum je na svom terenu savladao Borusiju Menhengladbah sa 2:1, dok su Štutgart i Herta odigrali 98 minuta, a "švabe" pogotkom u poslednjoj sekundi stigle do pobede.

Bohum do pobede stigao sjajnom igrom u prvih 15 minuta. Domaći su poveli u devetom minutu golom napadač Kristofera Antvi-Ađeija, a samo tri minuta kasnije pogodio je i Filip Hofman. Menš je do kraja uspeo samo da ublaži poraz, fantastičnim pogotkom Alesana Plee u 63. minutu.

U Štugartu je krenulo napadački, dva gola viđena su u prvih 20 minuta. Domaći su poveli posle samo tri minuta igre preko centarfora Sehua Žirasija, ali je Dodi Lukebakio izjadnačio.

U dramatičnoju završnici domaći su stigli do trijumfa golom Mavropanosa u 98. minutu posle sjajnog ubačene lopte iz kornera i još bolje udarca glavom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke