Bajernu šamar umesto slavlja u Majncu, Borusija diše za vrat Ajntrahtu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 24.04.2021.
17:26
Izvor: Sportske.net

Propuštena prva meč lopta.

EPA-EFE/Alexander Scheuber
EPA-EFE/Alexander Scheuber

Povezane vesti

Fudbaleri Majnca ostvarili su najveće iznenađenje 31. kola Bundeslige pošto su u meču koji je mogao da reši pitanje šampiona Nemačke slavili protiv minhenskog Bajerna 2:1 golovima u prvom poluvremenu.

Domaćin je uoči ovog meča bio u seriji pozitivnih rezultata, ali malo ko je očekivao da će Bajern, predvođen rekonvalescentom Robertom Levandovskim, položiti oružje u meču sezone.

Domaćin je poveo već u trećem minutu kada je Džonatan Burkart postigao izuzetno lep pogodak nakon loše reakcije Davida Alabe posle centaršuta sa leve strane.

Majnc je i posle ranog vođstva pretio, pa je već u 10. minutu malo falilo da Deni Laca duplira prednost domaćih, ali je Manuel Nojer bio priseban.

Domaći su u prvih 20 minuta propustili još dve dobre prilike, a Bajern je ozbiljno zapretio preko Levandovskog u čijoj partiji se osetilo da je prethodnih mesec dana bio van terena.

Do drugog gola Majnc je stigao u 37. minutu pogotkom Robina Kvaisona. To je učinio posle sjajnog skoka i udarca glavom na centaršut iz slobodnog udarca.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a trener gostiju Hansi Flik je pokušao uvođenjem Čupo-Motinga i Komana da pojača napad, ali je jedini gol u nastavku meča postigao Levandovski u petom minutu nadoknade vremena.

Bajern je tako na tri kola pre kraja sezone ostao na plus 10 u odnosu na drugoplasirani Red Bul Lajpcig, koji u nedelju dočekuje Štutagrt i ukoliko ne izgubi, aktuelni šampion će morati da vreba šansu za overavanje titule narednog vikenda protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Važnu pobedu u borbi za Ligu šampiona ostvarila je Borusija iz Dortmunda slavivši na vrućem gostovanju Volfsburgu 2:0.

Golove za "milionere" postigao je Erling Haland u 12. i 68. minutu. Norvežanin je najpre munjevito reagovao prodorom na desnoj strani, dok je drugi pogodak postigao nakon sjajnog pasa koji je primio u kaznenom prostoru.

Borusija se tako približila četvrtoplasiranom Ajntrahtu iz Frankfurta na samo bod, a kakva će ostati na tome ili većem zaostatku znaćemo kada se završi gostovanje ovom tima Bajeru u Leverkuzenu.

Važan trijumf u borbi za plasman u evropska takmičenja ostvarili su fudbaleri Union Berlina koji su na svom terenu potukli Verder iz Bremena 3:1 pogocima trostrukom strelca Joela Pohjanpala.

Finski fudbaler je tresao mreže gostiju sa "Vezera" u 50, 53. i 67. minutu, a utešni gol za Verder delo je Gebre Selasija u 82.

Union Berlin je stigao Bajer na samo bod zaostatka na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Seriju mečeva bez poraza nastavili su i fudbaleri Hofenhajma koji su u finišu utakmice u Frajburgu ostali bez dva boda odigravši nerešeno 1:1 protiv istoimenog tima.

Andrej Kramarić je doveo Hofenhajm u vođstvo u 40. minutu, a izjednačenje Frajburgu doneo je ove sezone izvanredni Vinćenco Grifo u 81. minutu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke