Bajeru "visi" Evropa zbog Selkea, Šalke u 102. minutu pobegao sa dna!

Autor: Nemanja Janošev
petak 05.05.2023.
22:34
Izvor: Sportske.net

Nije bilo dosadno...

EPA-EFE/Filip Singer
EPA-EFE/Filip Singer

Povezane vesti

Fudbaleri Kelna savladali su Bajer Leverkuzen na "Baj areni" sa 1:2 (1:2) u susretu 31. kola Bundeslige.

Dosta sadržajnije prvo poluvreme gledali smo u Leverkuzenu gde je Bajer bio favorit da nastavi svoj niz nepobedivosti koji datira još od sredine februara, ali pitao se David Selke.

Nekadašnji napadač Herte se probudi s vremena na vreme i pokaže da poseduje dovoljan kvalitet, ali za veće pohvale je ipak neophodan kontinuitet.

Selke je postigao dva sjajna gola, prvi glavom u 14. minutu kada se odlično kretao i iskoristio centaršut Kajnca, da bi u 36. ponovo vratio prednost svom timu još jednim majstorskim pogotkom. Između ta dva događaja, Bajer je izjednačio preko Adlija kojem je loptu poslužio Musa Dijabi u 28. minutu.

Keln je do kraja zatvorio sve puteve ka svom golu i zadržali su prednost iz prvog dela, a zanimljiv je i detalj s početka drugog poluvremena kada su navijači ubacivali teniske loptice na teren, navodno, revoltirani zbog toga što je meč pomeren na termin u petak veče.

Leverkuzen je delovao kao ekipa koja je mislima u polufinalu Lige Evrope i meču sa Romom koji sledi u četvrtak.

U drugoj utakmici odigranoj danas, Majnc i Šalke odigrali su 2:2 (0:1). Gosti su dva puta vodili preko Batlera i Krausa, dok su Bareiro i Martin poravnavali rezultat. Bilo je dramatično u samoj završnici budući da je potpuno nepotrebno Kosu u 98. minutu povukao Biltera koji je išao ka lopti koju je uhvatio golman Zentner. Potpuno nepromišljen potez domaćeg defanzivca, a Biller biva siguran za veliku pobedu gostiju iz Gelzenkirhena. 

Igralo se do čak 105. minuta iako je meč bio produžen za samo pet.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke