Baksuzni Benevento pred Serijom B, Torino zahvalan Krotoneu

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 16.05.2021.
17:02
Izvor: Sportske.net

Šok za "čarobnjake".

EPA-EFE/MARIO TADDEO
EPA-EFE/MARIO TADDEO

Povezane vesti

Fudbaleri Beneventa propustili su važnu pobedu na svom terenu protiv Krotonea, odigravši 1:1 u pretposlednjem kolu Serije A i tako značajno umanjili šanse da u odlučujućem meču sezone ostanu u ligi.

Izabranike Filipa Inzagija pobeda je održavala u igri uoči susreta protiv gostiju iz Krotonea, koji su od ranije eliminisani iz najjačeg ranga.

Strelac vodećeg gola na meču bio je sjajni napadač Đanluka Lapadula, koji je u 12. minutu postigao lep pogodak, kojim je bar do sledećeg vikenda zadržao svom timu šanse za opstanak u ligi.

Problem Krotoneu načinilo je i isključenje srpskog fudbalera Vladimira Golemića, što je znatno otežalo šanse gostima da izvuku makar bod.

Lapadula je do kraja susreta imao još nekoliko šansi za gol, a promašaje iskusnog napadača kaznio je ove sezone izvanredni Simi u trećem minutu nadoknade vremena i tao značajno umanjio šanse da Benevento naredne sezone igra Seriju A.

Ovom remiju posebno su se obradovali u Torinu, nakon katastrofe protiv Specije, pa će "bikovi" imati sve u svojim rukama uoči međusobnog duela, kojem će prethoditi zaostali meč protiv Lacija.

Torino trenutno beži Beneventu tri boda uz meč manje, pa ukoliko remizira protiv "nebeskoplavih" u utorak uveče i definitivno ostaje u ligi.

U drugom meču dana, koji nije imao većeg rezultatskog značaja, Sampdorija je slavila protiv Udinezea u gostima 1:0, golom Fabija Kvaljarele sa penala u 88. minutu i na taj način definitivno overila devetom mesto na tabeli, bez obzira na rezultat u poslednjem kolu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke