Baloteli iskrenije nego ikad - o Mesiju i Ronaldu, trenutku najvećeg kajanja!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 02.03.2022.
16:59
Izvor: Sportske.net

Sve će to Mundijal pozlatiti.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Poznati italijanski fudbaler Mario Baloteli trese mreže po Turskoj i čeka poziv selektora Roberta Manćinija za baraž utakmice za odlazak na Mundijal u Kataru, a u opširnom intervjuu za britanski "Atletik" otkrio je da ni na čemu ne zavidi Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu.

Baloteli je ove sezone postigao 11 golova i zabeležio pet asistencija u šampionatu Turske i s pravom stekao zvanje jednog od najboljih napadača van "liga petice".

"Ukoliko bismo pričali o kvalitetu, ne bih osećao nikakvu zavist prema Mesiju ili Kristijanu Ronaldu. Naravno da sam propustio mnogo prilika tokom karijere da dostignem njihov nivo i moja glava me je vodila u propast. Naravno da trenutno ne mogu da kažem da sam na novo Mesija i Ronalda. Kristijano je osvojio, čini mi se, pet Zlatnih lopti? Niko ne može da se poredi sa njim", rekao je Baloteli.

Zatim je prešao na suštinu.

"Ako govorimo o kvalitetu u smilu fudbalskog znanja, iskreno nemam na čemu da im zavidim", rekao je Baloteli.

Dodao je da mu je najveća greška bila što je napustio Mančester siti.

"Moja najveća greška je što sam napustio Siti. U sezoni u kojoj sam otišao, odigrao sam dobrih godinu i po dana za Milan, ali posle toga imao sam probleme. Da nisam napustio Siti, osvojio bih najmanje jednu Zlatnu loptu. Sa mentalitetom koji sad imam, sigurno bih to učinio", iskreno je poručio Baloteli.

Naturalizovani Italijan, koji briljira ove sezone u turskoj Adani, ne krije da mu je cilj da krajem godine zaigra na Mundijalu u Kataru.

"Jedini cilj mi je na odem na Svetsko prvenstvo i ostvarim uspeh sa Italijom, ali se takođe nadam da ću se sa Adanom plasirati u TOP3 u Turskoj. Znam da neće biti lako, ali to je najvažnije u ovom trenutku", zaključio je Baloteli dodajući da je za njega jedina ispravna stvar da bude deo reprezentacije i da se priprema za poziv selektora Roberta Manćinija krajem marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke