Engleska bajka 2022, glavni lik - Vejn Runi

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.02.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net

Derbi kaunti na putu da napravi čudo.

. EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel
. EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel

Povezane vesti

Fudbaleri Derbi kauntija nastavili su da ređaju fantastične rezultate i sinoć ostvarili novu pobedu u Čempionšipu. Bili su bolji od Hala i tako došli na samo četiri boda od sigurne zone u engleskom drugoligaškom rangu. I to ne bi bilo tako zanimljivo da "ovnovi" nisu pre starta sezone bankrotirali i krenuli sa debelim bodovnim minusom.

Kada je Derbi kauntiju na početku sezone u Čempionšipu oduzet 21 bod zbog bankrota niko u klubu ni u najluđim snovima nije pomislio da mogu doći do opstanka.

Tim je morao da se sastavlja od slobodnih igrača i onih koji su stigli na pozajmicu. Sve ovo nije obeshrabrilo jednog čoveka, legendarnog Vejna Runija, menadžera "ovnova".

Runi nije želeo da napusti klub, pa je krenuo u nemoguću misiju spašavanja Derbija.

Ovnovi su u ovoj sezoni zabeleži već devet pobeda, uz 12 nerešenih rezultata i devet poraza,  tako su debeli -21, sada već pretvorili u pristojnih 18 bodova u plusu. Trenutno se nalaze na samo četiri boda od sigurn zone, a da im nisu oduzeti bodovi borili bi se za plejof i ulazak u Premijer ligu.

Najveća zvezda tima "besplatnih" igrača jeste desetka Derbija, Tom Lorens. Dete Mančester junajteda nije želelo da napusti Kaunti prošlog leta iako situacija u klubu nije bila ni malo laka. On je u klubu već pet sezona, a ove je najbolji igrač i strelac tima. Postigao je devet golova i vodi svoj tim ka velikom podvigu i opstanku u ligi.

Pored velškog napadača, treba istaći stamenog štopera Kurtisa Dejvisa koji je odigrao sve utakmice u sezoni i mladog Irca Džejsona Najta motor ekipe na sredini terena.

Opstanak u ligi bio bi ogroman uspeh za mladog trenera Vejna Runija i njegove izabranike. Runiju je ovo prvi posao u novoj karijeri. Ukoliko sve prođe bajkovitu u Kauntiju, treba ga očekivati u nekom od premijerligaša već naredne sezone. A kako ide Junajtedu sa trenerima, ni Old Traford nije tako daleko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke