To je prava Barsa, utakmica koja okreće sezonu za finale Kupa kralja!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 03.03.2021.
23:33
Izvor: Sportske.net

Odlična Barselona!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona je u finalu Kupa kralja pošto je danas savladala Sevilju na svom terenu 3:0 posle produžetaka, drugi put u par dana nakon one pobede u prvenstvenom meču. Sevilja je zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvom meču imala veliku prednost koju, ipak, nije sačuvala nakon velike neizvesnosti. 

Prvi gol na meču videli smo već u 12. minutu, tada je Osman Dembele pokušavao i pokušavao da pronađe put za udarac, a kada ga je pronašao, uspeo je na maestralan način da pogodi mreži za 1:0.

Barsa je definitivno bila bolji rival večeras i zaslužila je pobedu, ali je morala da stigne makar do još jednog gola kako bi izborila dalju borbu za finale Kupa kralja. 

Imali su posed, pogodili i prečku preko Albe, ali su gosti imali šansu utakmice. Nakon penala koji je napravio Mingueza, Okampos je pristupio lopti, šutirao kazneni udarac, ali mu je sjajno odbranio Ter Štegen!

Ostala je Sevilja u 2. minutu nadoknade i sa igračem manje pošto je Reges dobio crveni karton, što je mnogo značilo Barseloni da konačno stigne do izjednačenja. Grizman je odlično centrirao, Pike je bio na pravom mestu i pogodio u 3. minutu nadoknade za produžetak!

Samo četiri minuta i par sekundi je bilo potrebno Barseloni da stigne do novog gola, Alba je centrirao, Braitvajt je bio na pravom mestu i pogodio je mrežu Sevilje za, ispostaviće se, konačnih 3:0

Dovoljno za Barsu da stigne do finala koje će igrati protiv Levantea ili Bilbaa. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Thursday, 04.03.2021
00:03

Zahvaljujući Okampusu nije se desilo ono što sam i kako sam očekivao. Barsa je propustila u prvom poluvremenu da izjednači ukupan rezultat, a možda i povede. To se možda ispostavilo kao dobro jer su u nastavku kako-tako napadali, tj. dodavali se na polovini Sevilje, čime su znatno umanjili šanse Barsinih defanzivaca da postignu autogol. Praktično jedinu takvu priliku nije propustio Mingueza, a na veliku sreću Barse Okampos je onako izveo penal. Ni to nije bilo dovoljno da Barsa krene znatno agresivnije do par minuta pre kraja, ali ako imaš mnogo sreće onda će se na samom kraju desiti prvi dobar potez Grizmana, gol Piquea i isključenje igrača Sevilje. Iako je Alba imao sjajnu šansu, odlično šutirao i pogodio prečku ličilo mi je da Barsa može dati drugi gol samo ako neko od igrača Sevilje napravi glupost, jer su napadi Barse bili prespori i Sevilja se lako branila. To se i desilo pre gola Piquea kada je defanzivac Sevilje odbio glavom loptu do Grizmana umesto da je pusti u korner. U produžecima Barsa je očekivano lako iskoristila brojčanu prednost i umesto da u narednih par minuta postignu još jedan gol i reše utakmicu rizikovali su do kraja braneći se i vraćajući lopte do Ter Štegena. Lengle umalo nije iskoristio drugu šansu za autogol, ali ga je lopta srećom udarila u telo pre nogoli u ruku. Na kraju utisak je da Barsa, iako je bila bolja, uspela je da se plasira u finale uz mnogo sreće, a imali su šansu da se ne kockaju sa srećom.