Spektakl u Rijadu, goleada i pobeda Barse posle penala za "El klasiko" u finalu!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 12.01.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Još jedna odlična utakmica!

Twitter/fcbarcelona
Twitter/fcbarcelona

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone drugi su finalisti Superkupa Španije pošto su večeras penalima pobedili Betis!

Posle 90 minuta igre bilo je 1:1, Levandovski je doneo prednost Barsi, a Fekir izjednačio. Potom je Fati postigao evrogol na startu produžetaka, ali je Loren Moron pogodio za 2:2, pa su kao i sinoć odlučivali penali. 

U penal seriji zablistao je Ter-Štegen koji je skinuo udarce Huanmija i Karvalja, a pogađali su i Levandovski, Kesi, Fati i Pedri!

Ćavi Ernandes je napravio četiri promene u odnosu na derbi sa Atletikom u Madridu, pošto su Busketsa, Kristensena, Baldea i Fatija zamenili Roberto, Alba, Rafinja i Levandovski.

Barsa je dominirala na terenu, imala je posed lopte 70% u prvom poluvremenu, ali je Betis bio još kako opasan. 

Prvo veliko uzbuđenje videli smo u 22. minutu kada je Kunde vratio sporu loptu do Ter-Štegena, Fekir je presekao i obišao Nemca, ali je Arauho u duelu dobio Francuza i Betis je dobio samo korner. 

Samo minut kasnije Barsa je pogodila, Rafinja je odlično pronašao Pedrija, koji je pogodio sa peterca, ali je VAR signalizirao da je Brazilac bio u ofsajdu prilikom dodavanja.

Ipak, Barsa je 15 minuta kasnije uspela da povede, Dembele je nastavio da izluđuje desnog beka Ruibala, opet ga je prošao i proigrao Levandovskog koji je iz drugog pokušaja posle odbijene pogodio za vođstvo Katalonaca.

Betis je mogao do izjednačenja u finišu prvog dela, Luis Enrike je odlično gađao prvi ugao, ali se Ter-Štegen istakao odličnom odbranom. 

Barsa je prva pripretila na startu drugog poluvremena, Dembele je poslao loptu kroz peterac, Levandovski i Rafinja su zamalo zakasnili da je samo skrenu u mrežu.

Usledio je nešto mirniji period igre, Barsa nije bila na svom nivou, ali je uspevala i da drži Betis daleko od gola.

Ćavi je odlučio da osveži ekipu izvođenjem De Jonga i Dembelea, a ulaskom Busketsa i Toresa, ali time je samo izgubio jedinog opasnog igrača, jer bez Francuza, Katalonci nisu bili nikakva pretnja. 

Kazna za lošu igru usledila je u 77. minutu i to u trenucima dok je Ćavi planirao da uvede Alonsa i Kristensena da pojača odbranu. Arauho je previše opušteno izašao na Fekira, koji je pogodio prvi ugao sa 15 metara za 1:1.

Barsa je ponovo preuzela kontrolu, u 80. minutu Levandovski je pogodio posle povratne Toresa, ali je i Španac bio u ofsajdu u začetku akcije kao i Rafinja u prvom poluvremenu. 

U 84. minutu Betis je imao novu veliku šansu, lopta je neočekivano došla do Mirande koji je iskosa gađao prvi ugao, ali je ponovo odličan Ter-Štegen. 

Barsa je u nadoknadi imala stopostotnu šansu, Fati, koji je zamenio Rafinju, izašao je sam na Klaudija Brava, ali je Čileanac paradom zaustavio njegov udarac, pa se otišlo u produžetke. 

Produžeci su doneli još veća uzbuđenja. Već u 93. minutu Ansu Fati je postigao jedan od pogodaka sezone, uhvatio je volej posle jedne odbijene lopte i pogodio sam dalji ugao za novo vođstvo Barselone.

Iako je Ćavi odmah uveo Kesija umesto Gavija da pojača defanzivu, Betis je opet uspeo da izjednači. Luis Enrike je otresao Alonsa u duelu i pronašao Lorena Morona u petercu koji se odlično snašao i petom matirao Ter-Štegena - 2:2!

Drugi produžetak nije doneo veće šanse, Fati je imao odličan pokušaj petom u finišu, Bravo je bio na mestu. Potom je Guadrado dobio drugi žuti i crveni karton, pa je Betis poslednja dva minuta igrao sa igračem manje. 

Penal serija: 

1. Vilijan Žoze uz samu stativu, Levandovski takođe siguran - 1:1
2. Ter-Štegen umalo skida snažan udarac Morona, baš kao i Bravo loš udarac Kesija - 2:2
3. Ter-Štegen čita Huanmija, Fati u sam ugao za 2:3
4. Sjajni Nemac čita i Karvalja, Pedri pogađa ugao za 2:4!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke