Brzina Baldea i Leva rešili Betis, Barsa je na "plus 8"!

Autor: Mladen Heleta
sreda 01.02.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Zaslužena pobeda.

EPA-EFE/Raul Caro
EPA-EFE/Raul Caro

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Betis u Sevilji rezultatom 2:1, u zaostaloj utakmici 17. kola španske La Lige. 

Šesti put zaredom su Katalonci slavili u gostima protiv Betisa.

Barsa nakon 19 odigranih kola vodi na tabeli sa 50 bodova i ima osam više od drugoplasiranog branioca titule Reala, koji će sutra igrati svoj zaostali meč protiv Valensije. 

Betis je nakon ovog poraza ostao na šestoj poziciji sa 31 bodom na svom kontu.

Strelci za Barselonu su bili Rafinja u 65. i Levandovski u 80. minutu, dok je pogodak Betisa delo defanzivca Barse Kundea, koji je u 85. minutu postigao autogol.

U prvom poluvremenu se na "Benito Viljamarinu" vodila velika borba, Barsa je naravno imala veći posed, bila je bliža golu, ali nije uspela da nađe put.

Najbliži je bio Pedri, koji je u 19. minutu izašao jedan na jedan sa golmanom Silvom, koji mu je skinuo šut.

Do kraja su pretili Gavi i Pedri za goste, a Fekir i Kanales za domaće. Pogodaka nije bilo.

Početak drugog poluvremena doneo je stopostotnu šansu za Barselonu. Alehandro Balde je probio po levoj strani u 48. mnutu, zatim je idealno uposlio Pedrija, koji je tukao neometan sa nekih 11 metara, a ponovo je na mestu bio Silva.

Nastavili su Katalonci da pritiskaju, obruč oko Betisovog gola se sve više stezao, pa je bedem ekipe iz Sevilje konačno probijen u 65. minutu. De Jong je munjevito izveo slobodan udarac sa sredine terena, izigrao igrače Betisa i otvorio levu stranu terena Baldeu. Mladi levi bek je uključio "turbo ubrzanje", u punom trku se stuštio u kazneni prostor i poslao perfektan pas na drugu stativu za Rafinju, koji je rutinski iz peterca izvršio egzekuciju i pogodio za 0:1.

Nisu izabranici Ćavija Ernandeza ni pomislili da se povuku posle vodećeg pogotka. Imali su potpunu kontrolu, krenuli su da traže drugi gol i našli su ga u 80. minutu.

Pedri je izveo korner sa desne strane i gađao Arauha, Urugvajac je nadvisio rivale u skoku i glavom spustio loptu na liniju peterca za Levandovskog, a prekaljeni Poljak je vrhunski reagovao i u svom stilu pogodio metu, za 0:2.

Barselona ipak nije uspela da ovaj meč mirno privede kraju, pošto je Kunde ničim izazvan postigao komičan autogol u 85. minutu, posle oštrog centaršuta Sabalija sa desnog boka, i tako Betisu dao "veštačko disanje".

Napao je potom Betis iz svih oružja, a Buskets je jednom briljantnom intervencijom sprečio domači tim da u 87. minutu uđe u veliku priliku.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke