Ter Štegen, stativa i prečka spasili Barsu, za trijumf u Bilbau i "+9" pred "El klasiko"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 12.03.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč.

EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

Ovako se osvajaju titule! Barselona je večeras nadigrana u Bilbau od domaćeg Atletika u svim elementima fudbalske igre, ali je na volšeban način upisala pobedu od 1:0 u 25. kolu La Lige i predstojeći derbi sezone protiv Reala dočekaće sa devet bodova prednosti na čelu tabele.

Prosto je neverovatno šta su sve Baskijci promašili u ovom meču, Ter Štegen je bio briljantan, protiv domaćih su se urotili i stativa i prečka, dok je Barselona poentirala iz jedne jedine akcije, pa je čovek odluke postao Brazilac Rafinja.

Bilbao se kao i uvek isprsio pred najjačim španskim klubovima. Bio je opasniji i konkretniji tim u prvom poluvremenu, oterao je Barsu od svog gola, imao je dve velike šanse u razmaku od 60 sekundi, ali do gola nije došao.

Injaki Vilijams je opasno zapretio u 33. minutu, da bi minut kasnije Raul Garsija uzdrmao prečku udarcem glavom sam pet metara.

I onda, bukvalno pravo niotkuda, Barselona stiže do vođstva u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Buskets je poslao fantastičan pas na desnu stranu za Rafinju, ostavio je Brazilca samog pred golom Bilbaa i usledio je perfektan udarac sa desetak metara, za 0:1. Sudije su najpre dosudile ofsajd, ali je glavni arbitar Mancano nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na centar.

U drugom poluvremenu se ništa na terenu nije promenilo, osim što je Bilbao još više pojačao pritisak.

Ređali su se napadi pred golom Katalonaca, Ter Štegen je branio i moguće i nemoguće, a ponovo je saveznik gostiju bio okvir gola, pošto je Berenger u 72. minutu pogodio stativu. 

Posle toga je Ter Štegen u 79. minutu na nestvaran način zaustavio fantastičan udarac Ikera Muniaina.

U finišu su Barseloni pretili i braća Vilijams, Niko i Injaki, ali lopta prosto nije htela u gol.

Injaki ga je postigao u 88. minutu, ali je on poništen posle poziva iz VAR sobe, jer je Muniain u začetku te akcije rukom sklonio loptu ispred De Jonga.

Nije se tu zaustavio Bilbao, stvorio je još jednu kolosalnu šansu, a čist zicer je promašio Juri Berćiće u 93. minutu.

Barsa ima 65 bodova na prvom mestu, Bilbao je deveti sa 33 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke