Debitant u seniorskom fudbalu ušao i posle 23 sekunde doneo Barsi zlata vrednu pobedu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.10.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Kakva noć...

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su Atletik Bilbao kao domaćini rezultatom 1:0 u 10. kolu La Lige.

Heroj Barselone bio je mladi napadač Mark Guju koji je ušao u igru u 79. minutu i iz prvog kontakta sa loptom pogodio za velika tri boda. 

Ćavi Ernandes je imao mnogo problema oko sastavljanja tima, jer su povređeni - Žil Kunde, Frenki de Jong, Pedri, Rafinja, Robert Levandovski i Serhi Roberto, dok je Lamin Jamal morao da ostane na klupi jer je rovit, pa su napad predvodili Žoao Feliks, Feran Tores i Fermin Lopez. 

I pored toga, Barsa je u uvodnim minutima imala nekoliko opasnih napada, a najbliži golu bio je Feliks koji je posle povratne Toresa pogodio prečku. Potom je i Tores imao šansu, kao i Fermin, Unai Simon je bio odličan.

Na drugoj strani mu se revanširao Ter-Štegen koji je zaustavio nekoliko opasnih napada gostiju, koji su bili sve opasniji kako je meč odmicao. Ter-Štegen je u dva navrata zaustavio Nika Vilijamsa, potom i njegovog brata Injakija, Nemac je bio najzaslužniji što Bilbao nije poveo u samom finišu prvog poluvremena. 

Barsa je krenula ofanzivno i u drugom poluvremenu i u razmaku od 57. do 61. minuta imala dve velike šanse. Prvo je Feliksov udarac zaustavio Simon, potom je Jamal, po ulasku u igru imao čist zicer u situaciji jedan na jedan šutirao je pored stative. I onda je Feliks odlično gađao, Simon je odbranio, na odbijenu je naleteo Fermin, opet je golman Bilbaa bio uspešniji. 

I onda, usledila je izmena koja je promenila meč, mladi Mark Guju je zamenio Fermina i u prvom kontaktu sa loptom postigao je gol! U 80. minutu Feliks je poslao novi teledirigovan pas, a Guju pobegao odbrani i savladao i Simona za 1:0.

Inače, Guju nastupa za juniorski tim Barselone, dakle ni za B tim, jer je rođen 2006. godine, ali je Ćavi usled velikog broja povreda bio prinuđen da ga pozove i to se isplatilo.  

Barselona je do kraja uspela da sačuva prednost i osvoji velika tri boda pred prestojeći "El klasiko", a nakon remija Reala u Sevilji. Real je lider sa 25 bodova, Barsa ima jedan manje i čeka nas zaista pravi derbi naredne subote u 16.15. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke