Sve vrline i mane Barselone u 90 minuta - Vođstvo, poklonjen preokret, pa onda novi za pobedu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.04.2024.
23:04
Izvor: Sportske.net

Ludnica na "Monžuiku".

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom "Monžuiku" ekipu Valensije rezultatom 4:2 u poslednjem meču 33. kola La Lige. 

Bila je ovo prilično luda utakmica u kojoj je Barsa povela, pa potom greškama Ter-Štegena i Arauha poklonila Valensiji vođstvo, da bi potom Levandovski sa tri gola doneo novi preokret. Ipak, treba istaći da je Valensija od finiša prvog dela igre igrala sa igračem manje pošto je isključen golman Mamardašvili.

Ćavi Ernandes je izveo prilično snažan sastav, isti koji se suprotstavio nedavno Pari Sen Žermenu, samo što je Fermin Lopez dobio šansu ispred Pedrija.

I upravo ju je opet iskoristio na najbolji mogući način. Nakon što je u prošlom kolu pogodio u "El klasiku", večeras je u 22. minutu postigao zaista lep gol. Rafinja je centrirao sa levog krila, a Fermin se ubacio u pravom trenutku i glavom pogodio za 1:0.

Ali, onda je usledio niz katastrofalnih grešaka u odbrani. Prvo je u 27. minutu Ter-Štegen previše nonšalantno hteo da prebaci Uga Dura, umesto toga mu je poklonio loptu u noge, a napadač Valensije pogodio prazan gol za 1:1.

Barsa je nastavila da dominira, ali je jedna nesmotrenost u odbrani donela novi gol. U 38. minutu lopta je preskočila Arauha i Kubarsija, Urugvajac je jurio za Gonzalesom, a onda je zakasnio sa klizećim i napravio penal. Odgovornost je preuzeo Pepelu, koji je gađao po sredini za 1:2.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu, pošto je u finišu Mamardašvili zaradio crveni karton. I golman Valensije se zaigrao sa loptom, ukrao mu je Jamal, a onda je Mamardašvili rukom igrao van šesnaesterca, te je sudija posle asistencije iz VAR sobe pokazao direktan crveni karton. 

Barsa je mogla i do izjednačenja, Kanselo je pre toga pogodio stativu, potom je i Arauho bio opasan posle kornera, ali je na poluvremenu ostalo 1:2. 

Ćavi Ernandes je odmah na poluvremenu uveo Roberta i Injiga Martineza umesto Kristensena i Kubarsija, a Barsa je izjednačila u 49. minutu. Gundogan je izveo korner, a Levandovski bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u dalji ugao za 2:2.

Barsa je nastavila da igra "viktorije" pred golom Domeneka. Arauho je na identičan način umalo pogodio posle kornera, a nakon istog je sevnula kontra Valensije, iz koje je umalo Ter-Štegen treći put savladan, Pedri je uklizao u poslednjem trenutku. 

Nastavila je Barsa da napada, a Ćavi je u finišu uveo i Ferana Toresa umesto Kansela, što je značilo i totalnu ofanzivu.

I onda, nakon novog kornera, Domenek i Arauho su se sudarili, golman Valensije nije uspeo da izboksuje loptu, a na odbijenu je naleteo Levandovski i ponovo glavom pogodio za 3:2.

Valensija nije imala snage da se suprotstavi, Barsa je do kraja uspela da postigne i četvrti gol, Robert Levandovski je u nadoknadi izveo savršen slobodnjak sa 25 metara za konačnih 4:2.

Barsa je tako sačuvala prednost i drugo mesto na tabeli sa dva boda više od Đirone, sa kojom se upravo i sastaje u subotu od 18.30. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke