Jamal i Rafinja vratili Barsu na drugo mesto!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.05.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Katalonci pobedili Real Sosijedad.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom "Monžuiku" ekipu Real Sosijedada rezultatom 2:0 u 35. koku La Lige.

Strelci za Barselonu bili su Jamal u 40. i Rafinja u 90. minutu. 

Ćavi Ernandes je izveo snažan sastav, gotovo najjači, jedino je iznenađenje što je izostavio Ronalda Arauha u jeku glasina da bi mogao da bude prodat.

Barselona je spavala u prvih pola časa igre, nije ni Real Sosijedad bio mnogo bolji, ali je dubinskim loptama na Beralda Bekera probijao Kubarsija i umalo su tako gosti i poveli. Beker je postigao pogodak iz jedne situacije u kojoj je pobegao iza leđa Martinezu i Kubarsiju, ali je poništen zbog minimalnog ofsajda.

Barsa je probudila tek posle 30. minuta, pošto je Rafinja najpre pogodio stativu, a onda je Ćavijev tim poveo. U 40. minutu Levandovski je maherskim pasom izbacio čitavu odbranu Sosijedada i pronašao Gundogana, koji je odmah proigrao Jamala na drugoj strani, a ovaj iz prve pogodio malu mrežu za 1:0

Drugo poluvreme gledali smo sličan odnos snaga, Barsa je imala inicijativu, ali nije bila posebno opasna, dok Rafinja u 65. minutu nije raspalio sa 30 metara, a golman Remiro odlično intervenisao.

Samo dva minuta kasnije Real Sosijedad je bio najbliži golu, Mendez je presekao jednu lošu poprečnu loptu Ilkaja Gundogana, išao je sam ka Ter-Štegenu, ali je šutirao pored stative. 

Nakon toga, u igru je ušao Take Kubo, koji je odmah uneo živost u napad Real Sosijedada i u 72. minutu solidno je šutirao iskosa sa desne strane, na mestu je bio Ter-Štegen. 

Ćavi je uzvratio izmenom u napadu, Feran Tores je zamenio Levandovskog i odmah u prvom kontaktu sa loptom odigrao je dupli pas sa Rafinjom potom i odlično šutirao, ali je Remiro odbranio. 

Barsa je do kraja imala još nekoliko pokušaja, uglavnom preko Jamala, a onda je usledio zanimljiv finiš. Igrači Real Sosijedada su dva puta igrali rukom u šesnaestercu, glavni arbitar je odmahnuo rukom, jer nije ni video kada je prvi rukom igrao Odriozola. Utakmica je nastavljena i trajala je više od dva minuta, kada je glavni arbitar mogao da proveri tu situaciju i onda je posle prilično duge pauze svirao penal za Barselonu. 

Odgovornost je preuzeo Rafinja, koji je snažno šutirao po zemlji za konačnih 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke