Barsa bez rešenja, nema više "svetih krava", hoćemo li videti šokantni egzodus legendi?

Autor: Boris Jovanović
utorak 18.05.2021.
09:05
Izvor: Sportske.net

Sledi potpuni zaokret, nova era?

Alejandro Garcia
Alejandro Garcia

Povezane vesti

U Barseloni i dalje ne znaju ko će biti trener, niko još nije razgovarao sa Ćavijem koji je na odmoru, stigao je iz Katara, mediji vrše pritisak, ali za sada nema naznaka da bi mogao da prihvati ponudu, ako je bude bilo.

Ono što je interesantno je da Laporta hoće da smeni Kumana, ali ne pre nego što nađe rešenje. Povratnik na mesto predsednika želi nekoga ko poznaje situaciju u klubu, pa je legendarni vezista rešenje. Kao solucija pominje se i dalje trener "B" tima Ćavi Pimienta, ali njegove šanse su male.

Ono što se iza brda valja zaprepastiće navijače. 

Kako pišu katalonski mediji, nema više "svetih krava". To se ne odnosi na Mesija koji na kraju krajeva sam odlučuje, već na njegove proslavljene saigrače iz mnogih bitaka.

Naime, Buskets i Serhi Roberto koji su čitavu karijeru proveli u Barsi i prošli La Masiju imaju ugovor do kraja sledeće sezone, i mogli bi da napuste klub. Manje su šanse da to učini Pike koji se nada završetku 2024. a klub bi mogao da, ako ponuda bude dobra proda Grizmana koji nije ponovio partije iz Atletika. Ali, to je malo verovatno, Barsa će teško do Halanda, stiže verovatno Kun Aguero, dok se premišljaju oko Memfisa Depaja, većina direktora je protiv, kao i kada je Vajnaldum u pitanju. Ipak, moguće je da fudbaler Liona stigne kao slobodan igrač, čime bi se dodatno ojačao napad, ali to bi zatvorilo vrata za mlade igrače.

Naravno, već se zna da su na prodaju rezervni golman Neto, Umtiti, Žunior Firpo, Pjanić, Kutinjo, Brajtvajt i Mateus, praktično čitav jedan tim bi mogao da napusti "Kamp Nou".

Sa Kumanom ili bez njega?

Odluka je ostavljena za sledeću nedelju posle beznačajnog meča protiv Eibara, ali je jasno, da Holanđanin jedino može da ostane, ako Barsa ne nađe rešenje za klupu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Tuesday, 18.05.2021
12:14

Ma od te priče zvane 'sređivanje Barse' nema ništa dok god beže od trenera sa imenima i rezultatima k'o đavo od krsta i dok god Dembele ne bude prvi koga će da šutnu, sa obzirom da je ono što radi na terenu uvredljivo za fudbal, ne samo za Barsu. Zajedno sa njim napolje bi morali da lete i svi ostali Francuzi, katalonski sin S. Roberto, Pjanić, Brajtvajt, Pique, pa tek onda Kutinjo, Busquets, Firpo i oni koji nisu ni igrali poput Mateusa, Neta itd. Dakle minimum 12-15 fudbalera napolje, minimum nabavka 3-4 vrhunska igrača i ostalih bar malo iznad proseka i minimum neko trenersko ime... a koliko vidim nisu ni blizu toga.

avatar
Mangus
Tuesday, 18.05.2021
09:14

Barsa je puna skarta i staraca. Brajtvajt nije kalibar za Barsu. Grizman, iz aviona se videlo, nije igrac koji moze da nosi tim poput Suareza ili Mesija. Isto je vazilo za Kutinja. To su igraci sistema a ne lideri. Dovesti Depaja i Vajnalduma za dzabe bi bio pun pogodak ali Barsa ce ih evidentno ispustiti. Barsi treba jedan Vajnaldum, nekada su imali Vidala i Paulinja, sada im treba Vajnaldum. Pa Rakitic je bio bas to. Tehnicki vrlo dobar ali u sustini radilica. Ne moze se ziveti od lepote. Treba ti Buskec da bi Cavi i Inijesta igrali svoju igru. Zbog Kantea mogu kreativci Celzija da se razmasu...