Barsa "bunarila" i "izbunarila" bod, Arauho heroj nedovoljan za Kumanov ostanak?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.09.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net

Luda utakmica...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone i Granade remizirali su rezultatom 1:1 u poslednjem meču petog kola La Lige. 

Andalužani su poveli već u 70. sekundi, nakon centaršuta sa levog boka Duarte je bio najviši u skoku i matirao Ter-Štegena.

Katalonci su zaigrali ofanzivnije, imali su dve odlične šanse, Serhi  Roberto je pogodio prečku, Arauho je u finišu prvog poluvremena sjajno gađao glavom, ali je Granada uspela da sačuva vođstvo. 

Ronald Kuman je odmah reagovao na startu drugog poluvremena, odmah je uveo Luka de Jonga umesto Serhija Roberta, dok je Kutinjo zauzeo mesto u veznom redu. 

Barsa je krenula u ofanzivu, ali isključivo preko gomile centaršuteva. Depaj je imao dve dobre prilike, bio je zamalo neprecizan.

U finišu je Kuman uveo i Pikea i to da ode u špic sa De Jongom, pa su Katalonci nastavili da forsiraju centaršuteve sa svih strana. Posle jednog, u 80. minutu Luk de Jong je imao najbolju šansu na utakmici, glavom je sa tri metra šutirao preko gola.

Andalužani su neverovatno krali vreme, ukrali su ko zna koliko minuta, ali je tek golman Granade Maksimijano pet minuta pre kraja. 

Barsa je opsedala gol, jalovo, ubacivanjem "balon" centaršuteva, a jedan se konačno isplatio u 89. minutu kada je mlađani Gavi konačno pronašao Arauha, a ovaj zakucao glavom za 1:1. 

Do kraja Barsa je opet pokušavala centaršutevima, Granada je krala i krala vreme, padala i trošila i uspela da iščupa bod. 

Da li je ovo poslendji meč Ronalda Kumana?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke