Barsa dobija milione od FIFA na ime kompenzacije

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.07.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Mala je to uteha za Hansija Flika.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Barselonine muke sa povredama bitnih igrača nikako da prođu, a agonija se nastavlja i kod novog trenera Hansija Flika, koji neće imati kompletnu ekipu na pripremama u Americi.

Najgoru situaciju je Barsa imala tokom februara ove godine, kada je u jednom trenutku na listi povređenih bilo 12 igrača: Gavi, Alehandro Balde, Markos Alonso, Ter Štegen, Rafinja, Injigo Martinez, Feran Tores, Serđi Roberto, Žoao Feliks, Ronald Arauho, Žoao Kanselo i Andreas Kristensen.

Uoči početka nove sezone, situacija opet nije nimalo blistava. Trenutno su na listi povređenih četvorica igrača koji zajedno prema Transfermarktu vrede 310 miliona evra. 

Još od prošlog novembra je povređen vezista i, prema glasanju za Zlatnu loptu, najbolji mladi igrač sveta za 2022. godinu Gavi, koji bi trebalo da se vrati u puni trenažni proces tokom avgusta. Franki De Jong je preskočio EURO i uskoro bi trebalo da bude u pogonu.

Dva velika reprezentativna takmičenja odigrana ovog leta donela su nove probleme i dve nove povrede za Barselonu. 

Prvo se povredio Pedri tokom četvrtfinalne pobede Španije sa 2:1 na Euru protiv domaćina Nemačke. Manje od 24 sata kasnije je štoper Ronald Arauho u pobedi svog Urugvaja nakon jedanaesteraca protiv Brazila u četvrtfinalu Kopa Amerike doživeo povredu tetive kolena i neće ga biti na terenu do oktobra.

Velika je to nevolja za Barsu, ali makar će joj FIFA pružiti finansijsku kompenzaciju za to, budući da su se povredili na takmičenjima pod njihovom ingerencijom. 

Maksimalna naknada može dostići 20.548 evra po danu. Očekivane odštete, s obzirom na trajanje povreda, su 2,5 miliona evra za Arauha i 700.000 evra za Pedrija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke