Barsa držala Dinamo u šaci za prva tri boda, Okafor zamkom oterao "vukove"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.10.2021.
20:36
Izvor: Sportske.net

Ko bi rekao da će Barsa ovoliko čekati na prve bodove.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Dinamo iz Kijeva sa 1:0 (0:0) na "Nou kampu" u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona.

Iako je rezultat na semaforu bio minimalan, Barselona nije imala velikih problema budući da su potpuno dominirali na ovoj utakmici. No, ponovo su isplivali problemi sa efikasnošću i činjenica da su trebali da zatvore duel ranije sa još nekoliko golova.

No, posle pritiska i pretnji za golmana Ribusa, Barsa je preko Žerara Pikea i njegovog prikradanja posle centaršuta Đordija Albe došla do vođstva u 36. minutu i ispotaviće se pobede.


Dinamo nije mogao ozbiljnije da pripreti Ter Štegenu, Kuman je u drugom poluvremenu pružio šansu Ansu Fatiju, koji je ponovo dočekan ovacijama, a u završnici je zaigrao i Serhio Aguero.

Barselona je upisala prva tri boda u grupi i trenutno su trećeplasirani tim na tabeli.

Znatno zanimljivije je bilo u Austriji, gde su fudbaleri Salcburga sa 3:1 (1:1) pobedili Volfsburg.

Već posle 15 minuta igre, viđen je po gol na obe strane. Nova nemačka senzacija u vidu Karima Adejemija donela je prednost domaćinu, ali je mladi reprezentativac "pancera" Lukas Nmeča poravnao. Sa dva pogotka u razmaku od 12 minuta, još jedan produkt Salcburga Noa Okafor lišio je "vukove" bodova i oterao ih natrag u grad Folksvagena. Prvo se sjajno snašao u 65. minutu, a potom i u 77, praktično na identičan način čekajući iz prikrajka šansu za odbitke.

Salcburg je sakupio i sedmi bod za lidersku poziciju grupe "G", dok je Volfsburg ostao na dva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke