Barsa izabrala novog trenera, da li je ovo plan za pojačanja?

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.05.2021.
11:02
Izvor: Sportske.net

Izgleda da imaju samo jednog kandidata?

 EPA-EFE/Marco Pin
EPA-EFE/Marco Pin

Povezane vesti

Ronald Kuman će teško ostati na klupi Barselone. Sinoć su prosute poslednje šanse da se osvoji titula, kup neće biti dovoljan.

Holanđanin ima ugovor još jednu sezone, ali on je bio Bertomeuovo rešenje i bio je svestan da će promena na mestu predsednika dovesti i njegovu poziciju u pitanje.

Iako mu je Laporta inicijelno pružio podršku, klub je odbijanjem da angažuje Depaja i insistiranjem na Kunu Agueru pokazao da razmišlja u drugom pravcu.

Ko će biti trener?

Kako se priča, Žordi Krojf.

Ovo možda deluje kao iznenađenje, ali Holanđanin će biti deo Laportinog tima, pričalo se o mestu direktora, no trener kineskog Šenžena je navodno dao pristanak da sedne na klupu Barse.

Krojf je igrao za Barsu, naravno njegova prednost je slavno ime. Radio je na Kipru, Izraelu, Kini, bio selektor Ekvadora kratko pa se vratio u Kinu.

Ne baš impresivan CV, ali ima 47 godina i mnogo poklonika u klubu i među navijačima.

Šta bi mogao da dobije od pojačanja. Najveće je svakako što će Mesi ostati. Barsa je spremna da ako proda igrače poput Dembelea i još nekolicine manje bitnih da kupi Halanda, odnosno da preko Rajole postigne dogovor sa igračem, kako bi zatim pregovarala sa Dortmundom.

Žele da se oslobode Pjanića, nude ga bivšem klubu Juventusu, u zamenu za Bentankura, a od Čelsija su tražili Žorginja u zamenu za Bosanca, što je teška misija, Tuhel hoće Pjanića, ali ne želi da se odrekne bivšeg igrača Napolija.

Da li postoje još neke opcije za trenera?

Ne, jer Gvardiola se sigurno neće vratiti, a Ćavi je produžio ugovor u Kataru. Za neka druga rešenja, Barselona nema novca, a stav ljudi u klubu je da to bude neko ko dobro poznaje sredinu u koju dolazi. Kun Aguero bi trebalo da bude pojačanje, kao i Garsija iz Sitija, navodno ta dva slobodna agenta nisu sporna. Od Vajnalduma, ali priča se i od Depaja su odustali, ostalo će zavisiti od prodaja.

Meta broj 1 je Haland, ali to je veoma teška misija...

Videćemo, tek povratkom jednog Krojfa u klub bi mogla da počne nova era u Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke