Barsa jedva do boda na Balearima, srpska odbrana Majorke zaustavila šampiona Španije!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.09.2023.
23:34
Izvor: Sportske.net

Meč prepun uzbuđenja.

EPA-EFE/CATI CLADERA
EPA-EFE/CATI CLADERA

Povezane vesti

Fudbaleri Majorke remizirali su na domaćem terenu sa ekipom Barselone rezultatom 2:2 u okviru sedmog kola španske Primere.

Ekipa za koju su od prvog minuta nastupili reprezentativci Srbije Predrag Rajković i Matija Nastasić uspela je da zaustavi aktuelnog šampiona države, iako su ostrvljani u dva navrata imali vođstvo.

Hladan tuš za gostujuće fudbalere dogodio se u osmom minutu posle velike greške Ter Štegena i smušene reakcije odbrane Barse, najspretniji u kaznenom prostoru bio je Vedat Murići.

Usledila je terenska inicijativa Ćavijevih pulena, šut Toresa uspeo je da ukroti Rajković, ali spasa za domaću ekipu nije bilo u 42. minutu kada je Rafinja odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji desni ugao reprezentativca Srbije.

Rajković je do kraja poluvremena ponovo odlično reagovao prilikom udarca Žoaoa Feliksa, a kazna na drugoj strani usledila je u četvrtom minutu nadokande poluvremena kada je koban po Ter Štegena bio Abdon Prats.

Krenula je Barsa na sve ili ništa vršeći žestok pritisak na odbranu rivala, tom prilikom je "požuteo" i Nastasić, a spornu situaciju iz 68. minuta sudija Ruiz nije okarakterisao kao penal nad Jamalom.

Barsa je na kraju ispak stigla do boda zahvaljujući rezervisti Ferminu Lopezu koji je u 75. minutu posle dodavanja Rafinje uspeo da sačuva svoj tim od poraza.


Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke