Barsa kune sudbinu zbog povreda, ali se potajno nada će povećati prednost do "El klasika"?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.09.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Može li Barsa da poveća prednost do "El klasika"?

EPA-EFE/DAVID BORRAT
EPA-EFE/DAVID BORRAT

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone nastavili su da nižu neverovatne rezultate uprkos ogromnim problemima sa povredama.

Poslednji u nizu je kapiten Ter-Štegen koji je završio sezonu, a na listi povređenih sada je čak osam igrača. Uz njega, van stroja su i dalje - Ronald Arauho, Andreas Kristensen, Frenki de Jong, Gavi, Dani Olmo, Fermin Lopez i Mark Bernal.

Ipak, Barsa ima 6/6, što nije uspela još od sezone 2017/18 sa Ernestom Valverdeom, a pred sobom ima i povoljniji raspored nego u dosadašnjih šest kola.

Za ovaj prvi deo sezone, za Barsu je ključno da zadrži +4 u odnosu na Real Madrid, a navijači se potajno nadaju da bi ova prednost mogla da bude još veća!

Naime, Barsa ima povoljniji raspored do "El klasika" koji je na programu 27. oktobra. Barsa ima Hetafe i Sevilju kod kuće, odnosno Osasunu i Alaves u gostima. 

Real Madrid sada čeka Alaves, a onda u nedelju gostuje Atletiko Madridu, što je još kako neugodan meč. Ni naredna dva posle "Madrilenja" neće biti tako laka, Viljareal kod kuće i Selta u gostima. 

Naravno, Barsi neće biti lako da sa praktično istom ekipom i smanjenom rotacijom zadrži ovaj ritam uz mečeve u Ligi šampiona (Jang Bojsi i Bajern Minhen, 1. i 23. oktobra), ali ako ovako nastave da igraju, zaista deluje da bi do "El klasika" mogli da zadrže maksimalan učinak. 

Hetafe (D), Osasuna (G), Alaves (G), Sevilja (D) ili Alaves (D), Atletiko Madrid (G), Viljareal (D), Selta (G), ko ima teži raspored do "El klasika" 27. oktobra?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke