Barsa može da dovede zamenu za Ter-Štegena - ODMAH! U igri i legenda Real Madrida?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.09.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Katalonci u velikom problemu.

EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN
EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN

Povezane vesti

Kapiten Barselone Mark Andre Ter-Štegen doživeo je tešku povredu kolena zbog koje ga očekuje pauza od sigurno osam meseci.

Nemcu je stradalo koleno koje je operisao u dva navrata, na početku i u finišu sezone 2020/21, zbog čega je svesno odlučioda propusti Evropsko prvenstvo. Povreda jeste sanirana, ali je isto koleno opet stradalo. Nisu u pitanju prednji ukršteni ligamenti, ali jeste pateralna tetiva, zbog koje mora na novu operaciju i još dužu pauzu.

Jedina sreća u nesreći jeste što pravila La Lige dozvoljavaju da u ovom slučaju klubovi i van prelaznog roka dovedu zamenu. Ukoliko lekarski izveštaji potvrde da Ter-Štegena čeka pauza od minimum šest meseci, što je garantovano, Barselona će moći da dovede nekog od slobodnih golmana.

Zanimljivo, u igri je u tom slučaju i Kejlor Navas, kojem je letos istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom. On nije želeo da ode u Saudijsku Arabiju, a nije dobio ni adekvatne ponude iz Evrope, tako da je i dalje bez kluba.

Pominje se čak i da bi Robert Levandovski mogao da utiče da se Vojčeh Ščensni vrati iz penziju u koju je nedavno otišao, ali su te glasine na dugačkom štapu. 

Dok Barselona ne pronađe rešenje, prvi golman ostaje Injaki Penja, koji se baš i nije proslavio kada je prošle sezone menjao povređenog Ter-Štegena. On je na 23 utakmica primio čak 39 golova i ne može se reći da te brojke ulivaju poverenje.

Barsa ima dve opcije, da dovede sada nekog slobodnog golmana, ili da sačeka januar i pokuša da na tržištu pronađe adekvatnu zamenu.

Ipak, problem je što je kasa i dalje prazna, odnosno nema prostora za registraciju, tako da je pred Dekom i Laportom veliki izazov...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke