Barsa ne može da pobedi najgori tim La Lige, o suđenju će se pričati!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.10.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Katalonci očajni!

EPA-EFE/miguel angel molina
EPA-EFE/miguel angel molina

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone remizirali su u gostima sa ekipom Granade rezultatom 2:2. 

Iako Ćavi Ernandes nije mogao da računa na povređene igrače Roberta Levandovskog, Rafinju, Pedrija i Frenkija de Jonga, večeras pobeda nije smela da se dovodi u pitanje. 

Ipak, tek što je krenula sa centra, Barsa je primila gol, Gavi je izgubio loptu, Kunde bio opušten, a Brajan Saragosa mu je pobegao iza leđa i pogodio kontra ugao za 1:0.

Barsa je počela da napada, ali nije se povratila od gola, već je primila drugi. Saragosa je opet izradio Kundea, dva puta ga je zalomio i potom spoljnim delom kopačke poslao pod prečku za 2:0.

Katalonci su krenuli na sve ili ništa, a do odlaska na odmor, u samom finišu, Feliks je nekako proturio loptu do Jamala koji je smanjio na 2:1.

U drugom poluvremenu gledali smo igru ispred jednog gola, a šanse su se ređale. Arauho je spustio glavom, a Feran Tores se obrukao prvi put u nizu.

Arauho je potom gađao sa 15 metara tik pored stative, dok je Tores gubio lopte i bio bezidejan u gotovo svakom napadu. 

Ćavi nije imao koga da uvede, što potvrđuje da su ušli Serhi Roberto i Oriol Romeu, a Kanselo i Arauho krenuli još više u napad. Sa distance su pokušali i Gundogan i Gavi, golman Granade je bio odličan. 

I onda, Barsa je konačno izjednačila, Gavi je proigrao Baldea, ovaj pronašao Roberta na petercu koji je uz dosta sreće pogodio za 2:2. Domaći igrači su protestvovali tražeći prekršaj Feliksa koji se tokom akcije zakačio sa Hesusom Valjehom, ali je štoper Granade olako pao po proceni sudije.

Umalo je u narednom napadu usledio novi šok, posle kontre Granade, Saragosa je pogodio stativu, Ter-Štegen je imao sreće. 

Uzbuđenjima nije bilo kraja, Feliks je u 93. minutu postigao gol, ali je sviran ofsajd jer je navodno Feran Tores koji je bio u ofsajdu uticao pri skoku na reakciju golmana, ali ovo će biti odluka o kojoj će se debatovati. 

Sve u svemu, sudija je imao nekoliko spornih odluka tokom čitave utakmice, nije imao kontrolu, a poništeni pogodak će podići mnogo bude u španskim medijima.

Ali, to ne menja činjenicu da Real Madrid ima tri boda više od Barselone, koja ne zaslužuje titulu po svemu što je prikazala ove jeseni. Granada je do večeras bila jedna od lošijih timova u prvenstvu i predstoji joj grčevita borba za opstanak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke