Barsa "petardirala" i Viljareal! Flikova deca igraju strašan fudbal, ali i plaču za kapitenom!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.09.2024.
20:27
Izvor: Sportske.net

Katalonci strašni i kada su desetkovani, ali glavobolja zbog Ter-Štegena.

EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN
EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su u gostima ekipu Viljareala rezultatom 5:1 u šestom kolu La Lige. 

Po dva gola postigli su Robert Levandovski i Rafinja, jedan je dao Pablo Tore, dok je Lamin Jamal upisao možda i asistenciju sezone. 

Ipak, ovaj rezultat ostaće u senci povrede kapitena Mark Andre Ter-Štegena, koji je na nosilima iznet u nadoknadi prvog poluvremena i prve prognoze nisu nimalo dobre, verovatno ga čeka višemesečna pauza.

Barsa i Viljareal su još jednom odigrali neverovatnu utakmicu, sa mnogo prilika i naravno - golova.

Viljareal je prvi pripretio Pino je uspeo da savlada Ter-Štegena lob udarcem, ali je pomoćni sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju.

A onda je počela Barsa. Razigrani Pablo Tore je u 20. minutu kao na tacni pronašao Levandovskog, koji je iz prve pogodio prvi ugao za 0:1.

Barsa je ubrzo mogla da dođe i do ubedljivije prednosti, Rafinja je imao jednu šansu, potom i Jamal, koji je pogodio stativu. 

U 35. minutu, Barsa je došla do drugog gola, Jamal je odradio veći deo posla, centirao je sa desnog boka, Garsijin udarac je izblokiran, a na odbijenu je naleteo Levandovski koji je preko glave pogodio za 0:2.

Ali, Viljareal je uspeo da iznednači posle samo tri minuta, Pepe je izbegao ofsajd poziciju trkom kroz sredinu, potom proigrao Ajozea Pereza kome nije bilo teško da pogodi za 1:2.

U 43. minutu Ter-Štegen je upisao odbranu sezonu u situaciji jedan na jedan, Pepe je išao sam i gađao prvi ugao, Nemac je odlično intervenisao. Ali, posle kornera, Ter-Štegen je nezgodno doskočio i po svemu što je usledilo, u pitanju je teška povreda kolena. Nemac je iznet na nosilima, a čekaju se i potvrđene informacije. Njega je zamenio Injaki Penja.

Viljareal je u drugom poluvremenu krenuo ofanzivno, ali je Barselona imala odgovor. 

U 58. minutu Pedri je proigrao Pabla Torea, koji je gađao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila blok i malo promenila smer za 1:3.

Odmah nakon toga, na isteku časa igre, Hansi Flik je odmah napravio trostruku promenu, ušli su Kasado, Pau Viktor i Kubarsi umesto Pedrija, Tore i Domingez. 

Šest minuta kasnije Barsa je propustila šansu da "ubije" utakmicu. Sudija Buskets je propustio da pokaže na belu tačku i pored jasnog prekršaja Baija nad Jamalom, ali je VAR soba reagovala. Levandovski je uzeo loptu, ali je pogodio stativu. 

Dva minuta kasnije Beri je glavom pogodio, ali je bio u ofsajdu, pa je VAR poništio gol Viljareala. 

Što nije uspeo Levandovski, jeste Rafinja. U 75. minutu Pau Viktor je poslao povratnu, a Rafinja "probušio" mrežu za nedostižnih 1:4.

U 83. minutu Lamin Jamal je izveo najlepši potez na meču, spoljnim delom stopala poslao je maestralan pas za Rafinju koji je opet iz prve probušio golmana Viljareala za 1:5!

Barsa je tako upisala novu pobedu u gostima protiv Viljareala i zadržala +4 u odnosu na Real Madrid. Nažalost, verovatno i na duži period ostala bez kapitena Ter-Štegena. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke