Barsa ponosna na kapitene, sledeći je najskuplji trio u istoriji

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.08.2021.
17:00
Izvor: Sportske.net

Lepe vesti iz Barselone.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Katalonski klub je uspeo da postigne dogovor i sa preostalom trojicom kapitena, pa će Serhio Buskets, Serhi Roberto i Đordi Alba do kraja meseca potpisati nove ugovore sa znatno manjim platama.

Kao što je i bilo najavljeno, nakon što je Đerar Pike prvi povukao kapitenski potez, isto su učinili i Alba, Buskets i Roberto. 

Alba je pristao na 25% smanjenje plate i odgodu isplata sve do 2024. godine. Roberto će potpisati novi ugovor do 2024, ali sa čak 40% manjim primanjima, dok se očekuje da približno smanjenje prihvati i Serhio Buskets. 

Tu nije kraj, jer iz Katalonije stižu vesti da će i sva trojica najplaćenijih igrača u istoriji kluba pristati na nove, revidirane ugovore - Filipe Kutinjo, Antoan Grizman i Osman Dembele koji su redom stizali za po 120+40, 120 i 105+40 miliona evra. 

Grizman i Kutinjo su trenutno dva najplaćenija igrača i spremni su da potpišu nove ugovore sa manjim primanjima. Dembele je takođe pristao na ponudu Barse, ugovor mu ističe naredne godine, potpisaće novi višegodišnji ugovor, ali detalji nisu poznati.

Sa ovim revidiranim ugovorima, Barselona bi znatno smanjima plate troškove, što je bio jedan od ključnih razloga lošeg funkcionisanja pa čak i odlaska Lea Mesija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke