Barsa posustala sa igračem manje, ništa od pobede i trećeg mesta!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.01.2022.
20:28
Izvor: Sportske.net

Ćavijev tim bio blizu pobede, ali nije izdržao dest minuta sa igračem manje.

 EPA-EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA
EPA-EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA

Povezane vesti

U utakmici 20. kola španske Primere, Barselona je večeras kao gost remizirala sa Granadom, rezultatom 1:1.

Gosti su bili blizu treće pobede u poslednja četiri kola, ali ih je Gavijevo isključenje poremetilo, što je Granada iskoristila i u finišu izborila remi.

Posle nezanimljivog prvog poluvremena, Barsa je povela u 57. minutu golom Luka De Jonga. Dani Alves je kao u najboljim danima izvanredno centrirao sa desne strane, sa nekih tridesetak metara od gola, a pored dvojice protivničkih igrača De Jong je pravovremeno skočio, zahvatio loptu glavom i poslao je u levi ugao gola domaćeg tima - 0:1.

Granada je do izjednačenja mogla u 75. minutu meča, kada je Ezabde uspeo da se izbori za prostor ispred kaznenog prostora Barse, odlično je šutirao, ali je lopta prohujala pored leve stative Barsinog gola.

Samo pet minuta kasnije Barsa je ostala sa igračem manje na terenu, jer je Gavi neoprezno uklizao s leđa na protivničkog igrača i zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje.

Naravno, domaći su od tog trenutka krenuli svim silama u napad, ušao je i veteran Karlos Baka, a u 88. minutu Granada stiže do izjednačenja! Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, Buskets je kratko odbio loptu, ali samo do Puertasa koji iskosa sa desne strane šalje neodbranjiv udarac pod prečku - 1:1!

Mogla je Granada i do preokreta i spektakularnog gola, kada je Montoro pokušao da lobuje istrčalog Ter Štegena, ali je golman Barselone uspeo da stigne tu loptu.

Posle večerašnjeg remija, Barselona je šesta na tabeli sa 32 boda, da je pobedila bila bi treća, a Granada je dvanaesta sa osam bodova manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke