Barsa preživela tri penala i stigla do velike pobede!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 10.04.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Luk de Jong je heroj Barse.

EPA-EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA
EPA-EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA

Povezane vesti

Fudbaleri Barselona savladali su Levante u gostima rezultatom 2:3 u 31. kolu španske Primere.

Katalonci su slavili posle preokreta.

Levante, koji se bori za opstanak, bio je bolji rival u prvom poluvremenu. Domaći su propustili dve dobre prilike da povedu u petom i 27. minutu, šanse su imali Hose Kampanja i Hose Luis Morales, ali gola nije bilo.

Barsa je mogla da dođe do vođstva u četvrtom minutu drugog dela, šutirao je Feran Tores, a golman Levantea Kardenjas odlično odbrani.

Domaći su svoju bolju igru krunisali u 52. minutu. Dani Alves je skrivio jedanaesterac, a siguran sa bele tačke je bio Hose Luis Morales.

Samo četiri minuta kasnije, ponovo penal za Levante. Ovoga puta odgovornost je preuzeo Rođer Marti, ali je Ter Štegen sjajno odbranio njegov udarac i sačuvao Barsu u igri.

Ova odbrana dala je krila gostima iz Katalonije. Već u 59. minutu, Barselona je stigla do izjednačenja. Usama Dembele je sjajno uposlio Pjera-Emerika Obamejanga,a ovaj glavom smestio loptu u mrežu.

Do potpunog preokreta u Valensiji Barsa je došla nakon četiri minuta. Majstorski gol postigao je Pedri.

Levante se nije predao. Nastavili su domaći, koji se bore za opstanak, da prave probleme Barsinoj odbrane. To je rezultiralo i trećim penalom na meču. Loptu je ovoga puta uzeo Gonzalo Melero i pogodio.

Trenutak odluke dogodio se u 92. minutu, kada je rezervista Luk de Jong glavom postigao pobedonosni gol za veliku radost Katalonaca.

Barsa je posle 30 odigranih utakmica druga sa 60 bodova, Levante je pretopslednji i ima 22 poena, tako da mu se "smeši" Segunda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke