Barsa za uživanje, maestralni Levandovski začinio pobedu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.08.2022.
21:26
Izvor: Sportske.net

Druga uzastopna pobeda Ćavijevog tima.

 EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su večeras na svom terenu ekipu Valjadolida rezultatom 4:0 i tako se probili na drugo mesto na tabeli sa sedam bodova, iza Betisa sa maksimalnim učinkom.

Prva velika prilika za Katalonce viđena je u 12. minutu, Levandovski je pogodio stativu posle centaršuta Rafinje sa desne strane, potom je pokušao da odbijenu loptu ipak sprovede u mrežu, ali je zamalo zakasnio. Deset minuta kasnije nova velika prilika za Barsu, ovoga puta za Dembelea, ali sada je prečka saveznik Valjadolida.

Gol je ''visio u vazduhu'' i nije se dugo čekalo da Barsa stavi pečat na bolju igru od početka meča. Igrao se 24. minut, ponovo je Rafinja sa desne srane uputio odličan centrašut za Levandovskog, ali ovoga puta iskusni bapadač je bio precizniji, lopta završava u mreži i Barselona je povela sa 1:0.

Na 2:0 povisio je Pedri u 43. minutu meča. Dembele je primio loptu na desnoj strani terena, krenuo u sredinu, a onda uočio Pedrija, pravovremeno mu poslao loptu, a mladi fudbaler sa oko 12 metara pogađa mrežu - 2:0.

U samom finišu prvog poluvremna su i gosti pripretili, ali su uspeli samo da iznude dva vezana kornera u tim situacijama.

Rezultat iz prvog poluvremena ostao je na snazi do 65. minuta, kada je Levadovski petom poslao loptu ka golu, ona je zakačila protivničkog igrača i završila u mreži - 3:0.

Da to ipak ne bude konačan rezultat potrudio se Serđi Roberto, ali je i ovde ključnu ulogu imao Robert Levandovski. Posle centrašuta sa leve strane Levandovski je uputio udarac, golman Masip je uspeo da zakači loptu koja je pogodila prečku, ali se onda odbila do Serđija Roberta kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

Valjadolid je ostao na jednom osvojenom bodu posle tri odigrana kola, samo je Kadiz ispod njega na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke