Barsin preokret u Valensiji, nada i dalje postoji!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 02.05.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Barselona uverena da može do titule.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Pobeda Barselone koja je i dalje u trci za šampionsku titulu sa Realom, Seviljom i vodećim Atletikom, bilo je 2:3 u Valensiji.

Igrao se 12. minut kada je Barsa prva pripretila, tada je Arauho šutirao po sredini gola, a Silesen je dobro odbranio. Na drugoj strani Gaja je dobro šutirao, ali je lopta prošla pored stative. 

Beležimo i Šansu za Grizmana, kao i za Mesija iz slobodnog udarca, ali promene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo. 

Valensija je došla u prednost u 50. minutu. Bio je korner nakon fantastične odbrane Ter Štegena, izveo ga je Soler, a Ter Štegenu je jedan fudbaler Valensije ušao u blok. Na drugoj stativi je loptu sačekao Paulista koji pogađa bez ikakvih problema za 1:0.

VAR je reagovao, ali je priznao pogodak, iako je bilo kontakta sa Ter Štegenom. 

Samo par minuta kasnije, izjednačenje. 

Barsa je stigla do izjednačenja nakon gluposti Gruesa koji je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a nesiguran izvođač je bio Lionel Mesi, ipak je imao sreće, nakon dodavanja Busketsa i karambola, smestio je loptu u mrežu. 

U 63. minutu totalni preokret, Alba je centrirao, De Jong je šutirao glavom, a nakon odbijene lopte golmana Valensije, ona dolazi kod Grizmana koji pogađa za veliku prednost gostiju koji ne odustaju od šampionske titule. 

Šest minuta kasnije, majstorija Lionela Mesija iz slobodnog udarca, pokazao je da retko ko ima levicu kao on, ovo je bio njegov 50. gol na ovaj način u Barseloni. Naravno, i u karijeri. 

Valensija je do kraja utakmice uspela da smanji rezultat na 2:3, učinili su to preko Karlosa Solera. 

Bio je to jedan od lepših golova u njegovoj karijeri,ali i u Primeri ove sezone. Magija sa 25 metara.

Ipak, to je bilo to od Valensije, Barselona odnosi sva tri boda u borbi za titulu. 

Uroš Račić je danas igrao do 79. minuta meča.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Sunday, 02.05.2021
23:08

Ako vidiš da ne možeš presporim i traljavim napadima da postigneš gol niti možeš da proturiš loptu Messiju ili Grizmanu na peterac između šestorice protivničkuh defanzivaca na 4 kvadratna metra, a ne možeš ni da gurneš loptu nekom od saigrača iza leđa protivničkih defanzivaca onda ti treba samo još veći posed lopte kako bi to isto mogao veći broj puta da pokušaš. Jednom će to sigurno doneti rezultat, ako ne protiv Granade onda protiv Valensije, ako ne protiv Valensije onda protiv Atletika, ako ne protiv Atletika onda... samo treba biti uporan, jer nikada se ne zna kada ćeš uspeti da primiš gol manje od protivnika. Uostalom lopta je okrugla i nikada se ne zna kada ti se može odbiti nazad u noge nakon što ne možeš da postigneš gol sa 5m ni nogom ni glavom, pa čak ni sa penala. Samo treba biti uporan i čvrsto braniti svako vođstvo, ako do njega dođeš, bez da ti padne na pamet da rizikuješ u pokušaju da postigneš još neki gol. I ono što je najvažnije nikada, ali nikada i ni pod kakvim okolnostima ne šutirati sa distance veće od 5m, osim kada si primoran zbog sviranog penala ili slobodnjaka.