Ćavijeva era počela pobedom, presudio sumnjiv penal!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.11.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Barselona bila u podređenom položaju poslednjih desetak minuta, imala i dosta sreće, ali pobeda se piše.

EPA-EFE/Toni Albir
EPA-EFE/Toni Albir

Povezane vesti

Ćavijeva era je počela u Barseloni. 

Ono što će ostati zapisano, jeste da je prva utakmica Ćavija Ernandeza na klupi Barselone bila i pobednička jer je savladan gradski rival Espanjol sa 1:0. 

Iako je na poluvremenu pisalo 0:0 na semaforu, možemo reći da je Barselona izgledala opasnije nego u prethodnom periodu, uputili su najviše udaraca ka golu za jedno poluvreme do sada u Primeri (čak 11), posebno je bio agilan Memfis Depaj koji nije imao ni sreće da postigne pogodak. 

Mogli smo videti i penal u prvom poluvremenu za Barselonu, čini se da je bilo očigledno nakon faula nad Nikolasom Gonzalesom, 18-godišnjakom iz Barselone, ali je sudija odmahnuo rukom. 

Zanimljivo da je Ćavi u prvom delu igre pružio šansu i mladom 17-godišnjem Ilijasu Akhomahu, napadaču koji je zamenjen nakon prvih 45 minuta. Da će Ćavi pružati šansu mladima dokazao je i njegovom zamenom, ušao je Adbesamad Ezalzuli koji ima samo 19 godina. 

Već na startu drugog poluvremena penal za Barselonu. 

Sumnjiv, u najmanju ruku, možda je sudija Del Sero želeo da kompenzuje ono što se desilo u prvom kada nije svirao penal nakon kontakta u kaznenom prostoru. Ovoga puta je Depaj pao kao pokošen, više je ličilo da zaslužuje žuti karton, ali je dobio šansu da iz kaznenog udarca pogodi što je i uradio

Daleko od toga da je Espanjol bio u podređenom položaju, a najbolju šansu su imali u 81. minutu utakmice. Tada je De Tomas dobro izveo slobodan udarac, ali je pogodio samo stativu. 

Samo par minuta kasnije gol je visio u vazduhu Barselone, ponovo je De Tomas pogodio stativu, na kraju je bilo i više nego očigledno da je Ćavija na prvoj utakmici ove sezone pogledala sreća. 

Barsa se provukla, slede teži mečevi protiv Benfike u LŠ i protiv Viljareala u domaćem šampionatu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke