Barselona koristi pandemiju, Kamp Nou odlazi u istoriju?

Autor: Beta Beta
utorak 21.04.2020.
15:12
Izvor: Beta

Vremena u fudbalu se očigledno menjaju.

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona prodaće prava na ime stadiona za sledeću sezonu kako bi sakupio novac u borbi protiv korona virusa.

Izvršni odbor Barselone saopštio je danas da će donirati ceo iznos prikupljen od prodaje prava na ime stadiona Kamp Nou za istraživanja i borbu protiv pandemije. 

Kamp Nou je najveći stadion u Evropi sa više od 99.000 sedišta i od otvaranja 1957. godine nije imao sponzora.

"Želimo da pošaljemo univerzalnu poruku: Prvi put će neko imati priliku da stavi svoje ime na Kamp Nou, a prihodi će ići celom čovečanstvu, ne samo Barsi. Inicijativa je nastala u vanrednoj situaciji. Mislimo da nam je potreban brz odgovor, stavljajući naš dragulj u službu (borbu)",
rekao je potpredsedik kluba Djordi Kardoner agenciji Asošiejted pres.

Stadion će zadržati ime Kamp Nou i još uključiti ime sponzora, saopštio je klub.

Barselona je planirala da sačeka sa prodajom prava na ime stadiona do sezone 2023/2024. Klub je tada naveo da se nada da će dobiti 300 miliona evra plaćenih unapred za 25-godišnji ugovor za plaćanje renoviranja stadiona i drugih objekata.

Kardoner, koji se oporavio od korona virusa, rekao je da ovu dobrotvornu prodaju prava uprava vidi nezavisno od dugoročnog posla od 25 godina, ali da će klub razmotriti priliku ako se pojavi sponzor koji želi da se uključi u dugoročan posao.

On je dodao da Barselona želi da sasluša ponude kompanija i privatnih fondacija i da će razmotriti otvaranje grupi zainteresovanih sponzora koji bi mogli da se udruže i obezbede više sredstava kao pomoć u borbi protiv virusa.

Baner stoni tenis

"Kamp Nou šalje S.O.S. Otvoreni smo za sve. Želimo da maksimiziramo ekonomsko učešće i osiguramo da partneri dele naše društvene vrednosti", naveo je Kardoner.

Klupska fondacija i sponzor će odlučiti kako će prikupljeni novac biti iskorišćen.

Španija je jedna od zemalja najpogođenijih korona virusom, više od 20.000 ljudi je umrlo od posledica virusa u toj zemlji. Po broju umrlih Španija je druga u svetu, iza SAD.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Wednesday, 22.04.2020
15:56

hahah i sam sam barsin fan.. ali ovo je samo maska . oni su ovo hteli da urade i pre par godina.. samo nisu imali dobar razlog. sada ga imaju.. ovo se odnosi na pojedine lopove iz uprave .

avatar
Mirjevac
Wednesday, 22.04.2020
00:24

Barca ce te pare sve da pokloni za pronalazenje leka protiv vakcine, a ne za nju za klub, vec ce deo da pokloni i drugim koji su u krizi, lepo pise! Posto ce barca te pare da pokloni, znaci da je ona puna ko brod i da ima para i od viska? bar tako pise! Kad pise realov tabloid Marka ona pise da je barca vec pre deset godina bankrotirala, ali barca vec vise od deset godina cuka reala kako ona hoce i gde ona hoce!

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 21.04.2020
18:26

Ispod svakog nivoa. Neke stvari nemaju cenu ali ne i za taj plasticni klub.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 22.04.2020
00:11

Zar ne plasticni klub Celsi i Citi! Barca ima tradiciju preko sto goduina, i veliki broj osvojenih tofeja koje celsi mozesamo da sanja, pet ili sest LS barca ima, za ostalo i da ne pricamo! Stadion ce i daljje ostati ime Kamp Nuo, samoce se dodati ime sponzora koji ce da ulozi novac samo da bi svoje imese upisalo, a stadion se ne prodaje¨Kako se sve nazivaju stadioni u engleskim klubovina, na primer Celsin, Arsenalov, i mnogi drugi, vecina se nazivaju po arapskim imenima, eto to je to!

avatar
Mirjevac
Thursday, 23.04.2020
20:31

Unam ja koliko LS ima barca, ali sam hteo da tebi kazem da vi iz Celsija nemozete batcine trofeje da prebrojite koliko ih je isvojila, a ti nju nazivas plastikom! Koje gazda Celsija, ne treba dslje komentirati? Barca izdaje ime kluba sponzordki da bi pomogla svetskoj zdravstvenoj organizaciji da prinadju vakcinu, a ne da kupuje igrace! Jos se nezna koce da plati za to ime tako da za tu barcinu humanu i izvanrednu senzaciju se trebaju mnogi klubovi ugledaju! To kako sam vas uzo za za plastiku , jednostavno sto je klub kupljen od neregularnig nivca od nafte, posto si ti cinimise nazivao one druge klubove klubove koji su kupljeni od navte i od lopovske nafte, zato sam Celsi zazvao pravim imenom!

avatar
NikkiCFC
Thursday, 23.04.2020
18:59

Celsi nema sponzorsko ime u imenu stadiona, ne znam kako si nas uzeo za primer? Ne znas koliko tim za koji navijas ima tacno LS?

avatar
RocknRolla
Tuesday, 21.04.2020
18:16

Mirijevac, gde su pare Barsi ,ti rece Barsa ima puno para i da ce dovesti najveca pojacanja, kad ono Barsa prodaje stadion na kom ce sad stajati marka neke sportske opreme ili mozda jos bolje Camp Referee Nou. Kako se moje tvrdnje ispostavile kao tacne, tj da je Barsa tapirana i prezaduzena.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 22.04.2020
00:16

Malo pratenje fudbala doso bi do zakljucka, da je to samo sponzorski poso, a ne prodaja, znaci sponzor a ne prodaja! Real je vec vecinski prodat akcionarima, ali barca nije prodata, mken gazda su njeni navijaci! Ovo se samo radi o spponzorstvu,pre cetri ili pet godina jje jedan japanac hteo da ulozi pare da bi se njegovo ime upisalo pored Kamp Nuo, ali tada barca nije htela! Sad je vrem doslo posle krize koja je sve pogodila, posto svi znamo da barca nije dovolno pokrivena sponzorima posto ona nije htela a mogla je! Ngde okoo dest godina je barca nosila na dresu samo ima UNICEF i nista vise, tako da se vremena menjaju, sve vise kostaju igraci sve ostalo! Pogledaj malo u engleskoj koliko klubova nose arapska imena a nisu prodati arapima, vec je samo sponzorstvo! Moram da ti docaram sve to!

avatar
Mirjevac
Wednesday, 22.04.2020
17:40

Na primer, barca izdaje samo marketinski ime kliba i to za sezonu 2020 / 2021, i SVE te pare koje uzme DACE za pronalazenje vakcine u borbi protiv virusa, nista nece da ide za igrace i za klub! Tako je barca dugo godina bila sponzor i pokrovitelj UNICF-a za decu! Zato je barcin mozo vise od kluba! Znaci da barca puna ko brod, kad sve te pare daje za pronalazenje vakcine, protiv virusa, ta vakcina ce i meni i tebi i mnogima da koristi, da budemo zdravi i zivi da i dalje ovde komentarisemo! Znaci humanist na delu!

avatar
RocknRolla
Tuesday, 21.04.2020
18:09

Trebao bi Perez da im otkupi prava na stadion pa da se zovu Santiago Nou Camp Bernabeu.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 22.04.2020
00:21

Jednom rece Baloteli tamno puti italijan, kaze on da je barca jedini klub koji ima dva stadiona, jedan za trening a taj se zove bernabeu, posto barca tamo cuka reala kako ona hoce, drugi je za takmicenja, on se zove Kamp Nuo! Real je mnogoodavno prodat akcionarima i nije gradski klub, vecinu imajuu akcionari! Barca nije prodata nikome njene su gazde njeni navijaci, tako da je ovo samo sponzorskki poso!

avatar
Mirjevac
Wednesday, 22.04.2020
17:45

Perez i svoj stadion renovira od kredita, da nebi Mesi lomio zlatne nige po onim dzombama, kad ih bude okrecao i vezivao u cvor!

avatar
Amalainter
Tuesday, 21.04.2020
17:19

Hahaha..nemaju novca pa zato..

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 21.04.2020
15:58

Treba im novca za nejmara i lautara

avatar
Mirjevac
Tuesday, 21.04.2020
19:13

Dali si citao tekst do kraja, neverujem da si citao tekst di kraja? Posto nusi citao u njemu pise da ce sve pare da daju za za borbu protiv virusa i pronalazenja vakcine! Za Nejmara barca ima para, ona ima i igrace da pridaje tako da se nesekiras za barcu i Nejmara!

avatar
Mirjevac
Thursday, 23.04.2020
02:30

peter8: Od kad to sad nejmar kosta 200 miliona, on kosta to jest za njega traze 150 miliona! On nije kad jje bio u barcci nje kostao 200 miliona, vec je barca samo stavila klauzulu na 222 miliona, i nije htela da ga proda, ali PSZ je platio klauzulu i on je onda otiso u PSZ! Tako da Nejmar ni sad ne kosta ni 150 miliona, ali PSZ ga nece pusti za manje, kao sto ni barca nije htela! Barca ima puno igraca za prodaju ili za zamenu i eto barci para, plus barcaima dobre sponzore i eto para, sad ce da pocnu TV prenosi i sponzori ce da pocnu da placaju i eto para! Tako ce da bude i kod drugih klubova!

avatar
petar8
Wednesday, 22.04.2020
00:53

Odakle barci pare za Neymara? Preko 200 mil covjece,sto pricas ti

avatar
Mirjevac
Tuesday, 21.04.2020
19:17

Tu ideju je barca iznela jos pre ctri do pet godine! Citao sam da su se igraci izjasnjavi i priznalisu da je to dobra ideja! Na tu ideju je doso Pike, posto je Pike cuo da je neki japanac tada bio zainteresovan, a svi znamo i svi vidimo da puno azijata prate barcu i direktno na Kamp Nou!