Barselona "žarila i palila", Osimen sve ugasio

Autor: Sportske Net
sreda 21.02.2024.
22:52
Izvor: Sportske.net

Barselona je večeras bila konkretnija, ali je Napoli iz jednog jedinog udarca u okvir gola stigao do boda.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija i Barselone odigrali su nerešeno meč na "Maradoni" 1:1 u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona. U Barseloni, 12. marta odlučiće se ko ide u dalju fazu takmičenja. 

Jamal je već u četvrtom minutu nakon što je primio dobar pas, šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je falilo preciznosti, jer je šut završio pored leve stative.

Na isteku sedmog minuta, Barselona je ponovo bila u velikoj šansi da promeni rezultatu u Napolju, pošto je ponovo Jamal iznenadio golmana šutom sa velike udaljenosti preko dvojice igrača Napolija, ali je Meret uspeo da odbrani.

Ponovo je Barsa bila imala šansu, ovoga puta preko Levandovskog, koji je primio centaršut u kaznenom prostoru, međutim neprecizno je šutirao, pored gola.

U 22. minutu gosti su imali možda najbolju priliku, Levandovski je šutirao iz neposredne blizine, ali Meret ponovo sačuvao gol. Minut kasnije Meret je još jednom bio na visini zadatka posle jakog šuta Gundogana iz velike udaljenosti.

Barselona je bila mnogo konkretnija u prvom delu meča, Napoli je napadao poslednjih 15-ak minuta, međutim bez ikakve realizacije.

Konačno, Barseloni se pritisak isplatio, a Levandovski je pokazao još jednom klasu postigavši 93. gol u Ligi šampiona. Pedri je dodao loptu, a Poljak se namestio u kaznenom prostoru i sa sredini poslao loptu kroz noge Rahmaniju, u donji levi ugao. Meret ovo nije mogao da odbrani.

Nekoliko minuta zatim Pedri je šutirao sa nekih 20-ak metara direkt u gol, ali je Meret uhvatio „živu loptu“.

Ipak, Napoli je uspeo ono što nije 75. minuta, da uputi prvi šut u gol i postigne pogodak. Posle dva ofsajda u kom se našao Osimen, treći put je postigao gol. Sa 15-ak metera napadač Napolija je primio pas i iz poluokreta poslao loptu iz leđa Ter Štegena.

Gundogan je u samom finišu imao šansu da vrati vodstvo Barsi, ali je pogodio u spoljnu mrežu, i utakmica je završena nerešenim rezultatom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke