Barselona otpustila legendarnog trenera, navijači u šoku!

Autor: Milovan Longinov
petak 11.06.2021.
12:22
Izvor: Sportske.net

Poslednja vest iz Katalonije.

EPA/ALEJANDRO GARCIA
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona odlučio je da se rastane sa Garsijom Pimijentom, trenerom B tima.

Iako je Pimijenta napravio vrhunske rezultate radeći u Barseloni B, uprava na čelu sa Đoanom Laportom odlučila je da mu uruči otkaz pošto nije uspeo da vrati ekipu u drugu ligu. 

Pimijenta je jedno vreme čak figurirao i kao zamena za Ronalda Kumana, često je i javno govorio da je spreman da preuzem prvi tim i da mu je to san, ali je danas dobio otkaz.

Navijači su blago rečeno šokirani, jer je Pimijenta stvorio brojne prvotimce kao što su Ansu Fati, Riki Puđ, Ilaiš Moriba, Ronald Arauho, Oskar Mingeza i krasi ga neverovatan njuh da otkrije i unapredi talente. 

Pimijenta je legenda kluba, u Barsi je bukvalno od 2006. godine, radio je u svim mlađim kategorijama "La Masije", bez pauze do današnjeg dana. 

Barselonu B je preuzeo 2018. godine, ali nije uspeo da je vrati u drugu ligu, mada nije potvrđeno da je to razlog razlaza.

Verovali ili ne, u pojedinim anketama među navijačima, Pimijenta je bio prvi izbor da zameni i Ernesta Valverdea, kasnije Kikea Setijena i sada Ronalda Kumana, da bi na kraju dobio otkaz!





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke