Barselona preživela "Anoetu", Obamejang srušio Real Sosijedad!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 21.04.2022.
23:33
Izvor: Sportske.net

Ostaje nada za titulu.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone slavili su na teškom gostovanju Reala Sosijedadu 1:0 u poslednjem meču 33. kola španske Primere i tako ostavile teoretske šanse da pomrse konce Real Madridu u borbu za titulu.

Barsa je povela u 11. minutu golom Pjera-Emerika Obamejnaga, čijem pogotku je prethodila stativa Usmana Dembelea.

Nakon toga je lopta došla do Gavija, koji je sjajno usposlio Ferana Toresa, a ovaj na drugoj stativi asistirao Gaboncu kojem nije bilo teško da glavom zatrese protivničku mrežu.

Barselona od tog trenutka nije mnogo zapinjala da postigne drugi gol, dok je Real Sosijedad bio motivisaniji da dođe do izjednačenja.

U 35. minutu Pike je bolnom grimasom na licu zabrinuo saigrače i stručni štab u Barseloni, pogotovu zbog nelagode na zagrevanju, ali je smogao snage da meč nastavi dalje.

Lep udarac u 39. minutu imao je Tores, ali je lopta prozujala pored stative.

Najbolju priliku za izjednačenje imao je Isak u 43. minutu koji je neshvatljivo loše šutirao iz izgledne i može se reći stopostotne šanse.

Real Sosijedad je u 47. minutu mogao do izjednačenja, ali je Selot loše zahvatio loptu na drugoj stativi i propustio da matira Ter Štegena.

U 58. minutu isti fudbaler je ponovo izašao pred gol Barselone, ali je Ter Štegen bio na visini zadatka.

Domaćin je u ovom delu igre imao više od igre i delovalo je da je pitanje trenutka kada će doći do izjednačenja.

Sredinom drugog poluvremena Gavi je imao priliku za Barselonu, a u 80. minutu šansu je imao i Real Sosijedad, međutim Ter Štegen je lako ukrotio ovaj udarac.

Barselona je na kraju izdržala i sačuvala minimalnu prednost probivši se do drugog mesta sa 15 bodova manje od Reala i utakmicom manje, dok je Sosijedad ostao na šestom mestu sa tri boda više od Viljareala, polufinaliste Lige šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke