Nastavilo se četvrtfinalo ludilo i u Parizu - Pet golova i pobeda Barse!

Autor: Sportske Net
sreda 10.04.2024.
22:53
Izvor: Sportske.net

Spektakl na "Parku prinčeva".

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Posle jučerašnja dva odlična i puna golova meča u Madridu i Londonu, gledali smo još jedan dostojan četvrtfinala evropske elite, duel u Parizu.

Barselona je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona slavila u gostima protiv PSŽ-a rezultatom 2:3 (0:1) posle niza preokreta. 

Ofanzivno i energično gotovo od početka do kraja meča. Barsa je stvorila prvu ozbiljniju priliku. Levandovski je propustio pas, a Rafinja je došao iz drugog plana i krenuo ka golu PSŽ-a, ali je Donaruma istrčao mnogo ispred kaznenog prostora i sprečio da se gol ugrozi.

Embape je u dva navrata uspeo da stigne do šesnaestrca Barselone, pokušao je da prođe odbranu po levoj strani, ali je izbokiran.

Potom je Rafinja na drugoj strani šutirao, ali je izborio korner. Posle prekida Levandovski je bio najbolji u skoku posle centaršuti i poslao loptu u gol, a onda je Mendeš praktično skinuo sa linije i sačuvao rezultat.

Gotovo sve prilike „blaugrane“ išle su preko Rafinje, koji je ovog puta sa ivice kaznenog prostora šutirao psored gola, ali je Donaruma odbranio udarac.

Parižani su u 28. minutu ponovo pripretili kada je Li šutirao prema desnoj stativi, ali je Ter Štegen blokirao ovaj šut.

Nije moglo drugačije. Barselona je povela preko Rafinje, a možda je najveći posao uradio Levandovski koji je loptu preveo iz sredine,dodao do Jamala, a ovaj prosledio Rafinji. Donaruma je istrčao ponovo jako visoko, što su gosti iskoristili.

Već u 48. minutu Parižani dolaze do gola. Dembele je u kaznenom prostoru dodao loptu do Embapea, usledio je povratni pas, Dembele se namestio, promenio nogu i postigao bombastičan gol za 1:1.

Posle nepuna tri minuta, domaći su stigli do preokreta i konačno dobre realizacije šuta. Ruiz je posle sjajne akcije u kaznenom prostoru dodao do Vitinje koji je postigao gol iz neposredne blizine za 2:1.

Reagovala je Barsa, u 61. minutu i iskoristila prvu priliku. Dug pas je poslao Žoao Feliks preko kompletne odbrane, koju je u šesnaestercu primio Rafinja i pospremio u gol za 2:2.

Ekipa Luisa Enrikea imala je dve velike prilike, ali prvi put lopta udarila o prečku, a potom o stativu. Malo sreće imala je Barsa. 

Kaznila je Barsa ove promašaje i stigla do gola posle sjajne izmene Ćavija, a strečlac je bio rezervista Kristensen, koji je skočio na vreme posle centaršuta iz kornera za 3:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke