Barselona u finalu Super kupa Španije, Sosijedad očajan u penal-seriji!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 13.01.2021.
23:43
Izvor: Sportske.net

Katalonski klub uprkos dva promašena penala ide dalje.

 EPA-EFE/Rafa Alcaide
EPA-EFE/Rafa Alcaide

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone plasirali su  se u finale Super kupa Španije pošto su nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od Real Sosijedada 3:2, nakon što je u regularnom delu igre bilo 1:1.

Katalonski klub je bio tek manje loši izvođač penala u odnosu na ekipu iz San Sebastjana budući da su izabranici Ronalda Kumana promašili dva, naspram tri u koliko navrata je protivnik bio neprecizan.

Precizni za Barselonu u penal-seriji bili su Usman Dembele, Miralem Pjanić i  mladi Puig, dok svoje jedanaesterce nisu iskoristili Frenki De Jong i Antoan Grizman.

Sa druge strane, penaldžije iz Sosijedada su bile neprecizne u prve tri serije, a pogodci Januzaja i Merina bili su nedovoljni da se popravi očajna statistika.

U regularnom delu igre Barselonu je doveo u vođstvo Frenki De Jong u 39. minutu nakon što je iskoristio centaršut Antoana Grizmana i glavom smestio loptu u mrežu.

Isti fudbaler je 51. minutu skrivio penal zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a sudija je posle konsultovanja VAR-a najstrožu kaznu.

Loptu je uzeo Mikel Ojarzabal i loptu mirno smestio u mrežu. Ostalo je još 40 minuta velike i neizvesne borbe za plasman u finale.

Već u 59. minutu Grizman je propustio lepu priliku da vrati vođstvo katalonskom klubu, a tek koji minut kasnije centimetri su delili Usmana Dembelea da postane strelac.

Ušlo se u produžetke, a u ovom periodu igre Sosijedad je imao zrelije šanse za pogodak pošto je Januzaj neposredno pred ulazak u penale pogodio stativu.

Barselona će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrida i Atletik Bilbaa, a ovaj meč na programu je sutra u Malagi.

Ukoliko ne bude iznenađenja u nedelju bi mogao da nas očekuje drugi El Klasiko u sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke