Barsin novi tandem čuva Kumana!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 17.10.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda Katalonaca!

EPA-EFE/Toni Albir
EPA-EFE/Toni Albir

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su ekipu Valensije rezultatom 3:1 (2:1) u devetom kolu La Lige.

Valensija je povela golom Gaje, ali su preokrenuli Fati, Depaj i Kutinjo, dok treba istaći da je Kun Aguero upisao prve minute u dresu Barselone.

Valensija je šokirala domaće već u petom minutu, kada je Hose Gaja dočekao odbijenu i sa preko 20 metara zakucao loptu u prvi ugao Ter-Štegena.

Barsa je uzvratila osam minuta kasnije, Ansu Fati je nakon duplog pasa sa Memfisom pogodio sam ugao za 1:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Domaći su preuzeli inicijativu i krenuli dodatno u ofanzivu, tandem Fati-Depaj je nekako delovao najopasnije, mada je Barsa bez lopte izgledala prilično izgubljeno.

Ipak, u finišu prvog poluvremena, nakon lepe i brze akcije po levoj strani, Alba je uputio loptu ka Fatiju, a u petercu ga je oborio Gaja, a sudija Hil Mansano pokazao na belu tačku. Memfis Depaj je preuzeo odgovornost i probušio Silesena za preokret i 2:1.

U drugom poluvremenu Valensija je zaigrala nešto bolje, Soler je pogodio stativu, potom je Gedeš imao sjajan pokušaj, ali je odlično intervenisao Ter-Štegen.

Barsa je bila znatno bezopasnija kada je Ansu Fati morao da napusti teren, jer je bio plan da večeras odigra samo sat vremena, pa ga je zamenio ponovo neuverljivi i izgubljeni Kutinjo. Ipak, upravo je Brazilac i pored slabije partije, u 86. minutu sačekao na pravom mestu povratnu Desta i matirao Silesena za nedostižnih 3:1

Barsa je sada skočila na sedmo mesto, ali ima samo dva boda manje od Reala i Atletiko Madrida, i pet manje od lidera Sosijedada koji ima i meč više. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke