Barsin plan - Tri superstara stižu na leto!

Autor: Sportske Net
nedelja 19.09.2021.
10:48
Izvor: Sportske.net

Hoće li se realizovati Laportina i Rajolina saradnja?

EPA-EFE/Alejandro García
EPA-EFE/Alejandro García

Povezane vesti

Barselona već uveliko planira nova pojačanja. U "blaugrani" se radi na dogovoru o potpisivanju napadača Lajpciga Danija Olma, a mogla bi narednog leta i da se osvrne na Erlinga Halanda i Pola Pogbu, pišu u Španiji.

Katalonci imaju dug od 1,15 milijardi funti, kako je objavljeno u avgustu, zbog kojeg nisu mogli da zadrže zvezdu vodilju Lionela Mesija, koji je sada u Pari Sen Žermenu.

Letnja kriza je takođe ograničila mišiće Barselone na transfer tržištu, pri čemu je španski gigant samo potpisao slobodne igrače  Serhija Aguera, Erika Garsiju i Memfisa Depaja, dok su se Jusuf Demir i Luk de Jong pridružili na pozajmicu, a novi desni bek Emerson prodat je Totenhemu.

Kako piše "Mundo deportivo" razgovori sa lajpciškim Olmom već su u toku, dok su Haland i Pogba koji se smatraju kupovinama iz snova, samo opcije.

U tekstu se navodi da je Olmo bio veoma blizu ponovnog pridruživanja Barseloni u poslednjim danima letnjeg prelaznog roka, ali to se na kraju nije desilo. Prema ovim informacija, 23-godišnjak je tada razgovarao o petogodišnjem ugovoru sa ekipom iz La Lige.

Barselona navodno sada ima principijelni dogovor sa igračem, što znači da sada samo treba da pregovara o taksi sa nemačkim Lajpcigom i dogovori platu sa krilnim igračem. Olmo je inače proveo sedam godina na akademiji u Barseloni gde je bio sve do 2014. 

Kada je reč o Haland, on bi svakako bio "dream job" za Laportu.  U aprilu ove godine, otac i agent 21-godišnjaka primećeni su u Barseloni gde ih je pomoćnik Laporte pokupio na gradskom aerodromu radi razgovora o sporazumu.

Čelsi je navodno tokom leta licitirao za Halanda, ali tim Premijer lige nije uspeo da ispuni vrednost Dortmunda od 170 miliona funti za igrača, iako nije bilo zvaničnih informacija da su se ovi pregovori dogodili.

Haland ima otkupnu klauzulu od 76 miliona funti koja stupa na snagu sledeće godine. Norvežanin je postigao 66 golova na 66 utakmica od kada je iz redova Red Bul Salcburga u januaru 2020. godine došao u Dortmund.

Međutim, kamen spoticanja za Barselonu je veliki paket dodataka koji bi navodno zahtevali Halandov agent Mino Rajola i otac igrača.

Rajola takođe veza Mančester junajtedovog igrača Pogbe, koji ostaje mogućnost za Barselonu naredno leto, ukoliko postane slobodan igrač, jer njegova situacija na "Old trafordu" još uvek nije rešena, iako se radi na produžetku saradnje. 

On što je svakako važno napomenuti i što bi trebalo da hrabri navijače Barselone, jeste što su Laporta i Rajola dobri prijatelji i saradnici. Setimo se samo afere "Donaruma" kada se Barselona u dogovoru sa agentom lažno nudila za golmana, kako bi Italijanu porasla cena na tržištu. Ostaje nam da ispratimo naredne korake. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Sunday, 19.09.2021
17:18

Hahahah. Sta cini miljenica UEFE. Oni mogu da rade sta hoce, sigurno ih niko nece kritikovati zbog finansijskog FP, mada mislim da du krenuli da propadaju, nema nista od ovog svima je to jasno.