Barsin ples i brojanje do šest - Leva proradio, Pedri rešetao, ovacije i za De Jonga!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.08.2022.
22:01
Izvor: Sportske.net

Kakva uvertira u novu sezonu!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone na najbolji mogući način su najavili novu sezonu na svom "Kamp nou", pošto su pred 80.000 navijača večeras pobedili meksički Unam Pumas rezultatom 6:0 u "Kupu Đoan Gamper". 

Dvostruki strelac za Barsu bio je Pedri, a dvostruki asistent Levandovski, koji je dao i prvi pogodak, dok su po jedan još dali Dembele, Obamejang i Frenki de Jong.

Bila je ovo prilika da se novi sastav predstavi navijačima i Barsa je to učinila na najbolji mogući način. Ujedno je Barsa ovo iskoristila da se na najbolji način oprosti od Danija Alveša, koji je nedavno potpisao upravo za meksički klub, pa je danas dobio zaslužene ovacije čitavog stadiona. 

Ćavi je izveo jak sastav: Ter-Štegen, Roberto, Arauho, Erik Garsija, Balde, Buskets, Gavi, Pedri, Dembele, Rafinja, Levandovski.

Upravo se Poljak odmah i raspucao, u trećem minutu je iskoristio pas Pedrija, obišao golmana i pogodio sam ugao za 1:0.

U petom minutu se Levandovski revanširao Pedriju, kao na tacni ga je proigrao za 2:0.

Goleadu je nastavio tandem Rafinja-Dembele, Brazilac je  vratio povratnu, a Francuz pogodio prvi ugao za 3:0.

Barsa je najlepšu akciju izvela u 19. minutu, počeo je Erik Garsija, proigrao je Levandovskog, a ovaj petom spojio ponovo Pedrija sa golom za ogromnih 4:0.

Na poluvremenu Ćavi je uveo Fatija, De Jonga, Albu, Pikea, Nika Gonzalesa, Kesija i Obamejanga, a Barsa je nastavila da dominira.

U 49. minutu Kesi je sa leve strane u petercu pronašao Obamejanga koji je pogodio za 5:0. 

Nakon toga, na isteku sata igre izašao je i Levandovski, zamenio ga je Depaj, a ovo je bio i pravi trenutak da debituje Žil Kunde, koji je zamenio Arauha. 

U 81. minutu u listu strelaca upisao se i večeras odlični Frenki de Jong, koji je oduzeo loptu na nekih 40 metara, došao do šesnaesterca i pogodio ugao za 6:0

Sve u svemu, Ćavi i Barsini navijači s razlogom ne mogu da dočekaju prvo kolo, u subotu od 21.00, kada na istom ovom stadionu gostuje Rajo Valjekano... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke