Barso, zar ne može ovako svakog vikenda? Maksimovićev Hetafe izašao visoko i zažalio!

Autor: Ivan Cvetković
subota 24.02.2024.
18:12
Izvor: Sportske.net

Gosti su se opredelili za igru sa odbranom postavljenom visoko, a to nije bila dobra ideja...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su na Monžuiku ekipu Hetafea rezultatom 4:0 u okviru 26. kola španske Primere.

"Blaugrana" je od samog početka nametnula svoj ritam i zasluženo stigla do rutinskog i ubedljivog slavlja, nešto što nije često bila odlika Ćavijevog tima ove sezone.

Odbrana Hetafea naivno je ispala posle duge lopte Kundea koju je primirio Rafinja, a Brazilac je u 20. minutu smirenom završnicom doveo Katalonce do vođstva.

Do kraja poluvremena osim dva žuta kartona i lošeg dodavanja Rafinje ka Feliksu pred golom gostiju nismo videli mnogo toga, da bi u nastavku meča prvi zapretio Hetafe preko Milje koji je pogodio stativu.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 53. minutu, do kaznenog prostora Hetafea stigao je Kristensen koji je pravovremeno uputio dodavanje ka Žoao Feliksu, a Portugalcu nije bilo teško da matira Soriju.

Klub iz predgrađa Madrida odbranu je postavio previsoko, što je Barsa obilato koristila, poslednji put u 61. minutu kada je posle dodavanja Rafinje pogodio i Frenki de Jong.

Hetafe je mogao da smanji rezultat, ali je Borha Majoral propustio dobru priliku, nakon čega je stigla nova kazna u vidu pogotka Fermina Lopeza u prvom minutu nadoknade vremena.

Utakmicu za Hetafe je do 67. minuta igrao i reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović, ali već tada je bilo jasno da će domaćin upisati trijumf.

Barselona je zahvaljujući današnjoj pobedi barem do ponedeljka druga u Primeri sa 57 bodova.

Hetafe je 10. sa 34 boda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke