Bartomeuov intervju šokirao Kataloniju, Pike se jedva suzdržao da "ne eksplodira"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 19.10.2021.
08:32
Izvor: Sportske.net

Rat ne prestaje, iako više nema dodira sa klubom.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Hosep Marija Bartomeu je najgori predsednik u istoriji Barselone i to je sinoć kasno još jednom potvrdio.

Gostujući uživo na jednoj katalonskoj televiziji pokušao da preokrene očajnu situaciju i da se opere od krivice što je Barsa u velikim problemima. 

Suština je u tome da je Bartomeu od 2015. do 2020. u potpunosti urušio "La Masiju", pokrao klupsku kasu u projektu "Espai Barsa" u kojoj je trebalo da renovira "Kamp nou" i ostale sportske objekte, da je plaćao "botove" da pljuju po klupskim legendama, pa čak i Leu Mesiju. Zbog njega je Mesi želeo da ode posle Bajernovih 8:2, potrošio je pola milijarde na Kutinja, Dembelea i Grizmana koji su ogromni promašaji...

Bartomeu je slagao i o klupskim gubicima, za koje kaže da ne bi bili veći od 50 miliona evra, da nije bilo pandemija, iako oni iznose preko milijardu, ali kaže da on NIJE KRIV. 

"Za vreme mog mandata, Barselona je osvojila 22 trofeja u svim sportovima te ostvarila zaradu od 190 miliona evra. Međutim, pandemija nam je stvorila probleme. Gubici Barselone bez uticaja pandemije su samo 50 miliona evra. Razumem da su pojedini navijači frustrirani, ali Barselona je zahvaljujući nama proglašena najvrednijim sportskim kolektivom sveta po izboru Forbsa", počeo je svoje političko manipulativno izlaganje Bartomeu kod novinara Luisa Kanuta, koji mu je postavljao samo "naručena" pitanja. 

Potom je Bartomeu otišao korak dalje i rekao da bi Mesi ostao u klubu da je on i dalje predsednik.

"Mesi je u Barselonu stigao kada je imao 13 godina, najbolji je igrač u istoriji fudbala... Ugovor mu je istekao, onda nije produžen i otišao je kao slobodan igrač. Bio je daleko najplaćeniji igrač na svetu, ali on je to sve zaslužio. Klub je u tom momentu mogao da pokrije sve. Isto tako bi mogao da pokrije i da sam ja ostao predsednik. Ne bih dozvolio da ode, kao što nisam ni 2020. godine. Nije tačno da smo plaćali i unajmljivali kompanije da na društvenim mrežama vode negativne kampanje protiv legendi kluba, naročito ne protiv Lea Mesija. Dokazaćemo da smo nevini", izjavio je Bartomeu.

Kutinjo, Dembele, Grizman, pa anonimusi Mateus Fernandes i Daglas Pereira i mnoga druga pojačanja, takođe nisu njegova krivica.

"Moglo bi se reći da pojedina pojačanja nisu ispunila očekivanja, a u pitanju su skupo plaćeni igrači. Međutim, te stvari su česte u svetu fudbala i navijači ne treba da se uznemiravaju zbog toga, svakom klubu može da se desi da dovede nekoliko skupih pojačanja, a da ta pojačanja igraju loše. Podsetiću vas da su nas svi hvalili kad smo doveli Dembele i Kutinja. Imali smo čak mogućnost da dovedemo Mbapea, i ja sam bio za to, ali je sportski sektor izabrao Dembelea koji više širi igru na terenu. Što se Grizmana tiče, treneri su ga tražili i insistirali na njegovom dolasku u Barselonu više od godinu dana. Smatrali su da nam je Grizman preko potreban, naročito jer je Luis Suarez počeo češće da se povređuje. Grizman je u tom trenutku takođe bio svetska zvezda, drugačiji tip napadača i pravi timski fudbaler. Mateus Fernandes i Daglas Pereira? Predsednici ne biraju pojačanja, već sportski sektor, to je pitanje za naš skauting. Uprava ne dovodi igrače", naglasio je Bartomeu. 

I za kraj, najgore od svega je što je Bartomeu rekao:

"Želim da se ponovo kandidujem za predsednika Barselone jer mislim da je naša uprava učinila klub najboljim na svetu".

Ubrzo je Đerar Pike odgovarao na pitanja na "Tviču" i praktično jednom rečenicom dao najbolji odgovor na sve prevarantske iskaze Bartomeua.

"Večeras sam ušao na Tviter i video šta Bartomeu priča u onom intervjuu. Jedva sam se suzdržao da ne kažem ili napišem bilo šta, jer bih bukvalno eksplodirao", rekao je Pike. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke