Baš prijateljski "Mersisajd" - Miroljubivo na Gudisonu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.06.2020.
21:54
Izvor: Sportske.net

Bez pobednika u čuvenom "derbiju prijateljstva".

EPA-EFE/JON SUPER
EPA-EFE/JON SUPER

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona i Liverpula remizirali su bez golova, u 30. kolu Premijer lige.

Večeras nismo videli onaj šampionski Liverpul, koji je na kraju mogao da bude i zadovoljniji bodom, pošto je Everton u finišu imao dve odlične prilike da dođe do pobede.

Karlo Anćeloti je izveo sastav u formaciji 4-4-2, a najveće iznenađenje bio je mladi Entoni Gordon, momak rođen 2001. godine i polaznik Evertonove škole. Ostatak sastava bio je očekivan, u napadu su igrali Kalvert-Luin i Ričarlison, a kasnije je tek ušao Gilfi Sigurdson.

Jirgen Klop nije mogao da računa na povređenog Endija Robertsona, pa je levog beka igrao Džejms Milner, dok je rovitog Salaha u napadu menjao Minamino.

Prvo poluvreme nije bilo preterano zanimljivo, Liverpul je imao veći posed lopte, ali je utisak da je pauza još kako uticala na igrače i njihovu fizičku spremu.

U finišu prvog dela upravo je Milner morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Džo Gomez.

U drugom delu videli smo nešto više od igre i svakako mnogo bolje prilike, i to pred golom Alisona Bekera.

Igra Liverpula posebno se "raspala", kada je zbog povrede morao da izađe i Matip, koga je zamenio Dejan Lovren. Prethodno su ušli i Okslejd-Čemberlen, Vajnaldum i Origi, umesto Keite, Minamina i Firmina, ali Liverpul nije mogao da ozbiljnije pripreti.

To je ipak uradio Everton, i to u dva naleta, desetak minuta pre kraja. Prvo je u istom napadu Kalvert-Luin maestralno pokušao, a odbijenu loptu Dejvis šalje samo do stative. Minut kasnije, Ričarlison je u prodoru, slomio je Lovrena, ali šutira u Alisona.

U finišu, nije bilo više uzbuđenja, pa će Liverpul morati još malo da pričeka na titulu, koju će overiti ili sredinom nedelje ili u narednom kolu, u zavisnosti od Sitijevog gostovanja Čelsiju.

Titula je svakako tu, Liverpul sada ima 23 boda više od Sitija, dok je Everton na 12. mestu sa 38 bodova, daleko od Evrope, ali i od ispadanja...

Baner 12
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
L F C
Sunday, 21.06.2020
22:17

Prvo da kazem da mi je izuzetno drago sto nam je se vratila PL i naravno nas voljeni klub LIVERPUL. Moramo biti svesni da je ovo tek pocetak i da trebamo da se uigramo jer je dug period pauze bio iza nas. Sto se tice utakmice bila je bez uzbudjenja ali dobro polako ali sigurno hvatamo zalet za ono glavno i neizbezno sto nam sledi. Pozdrav braco moja crvena.
Y N W A

avatar
_mladen_
Sunday, 21.06.2020
22:04

Koliko Liverpulu fale rezervni levi i desni bek, a što je još gore neće dovesti nikoga. xD Ovo je bio klasični meč između Klopa i Anćelotija, čim se Klop vratio svojoj sredini Henderson, Vajnaldum, znaš da neće biti više šansi i neka priča ovde ko god šta hoće, čim nema Salaha, Trent ne igra isti fudbal i ovaj tim nema tu oštrinu. Mada Trent jedan pas nije mogao da ubode, vidi se da će im trebati vremena. Ovom timu treba klupa jačaa, neka me niko ne ubeđuje u suprotno, jer vidi se veliki pad čim se izmeni par igrača i stvarno se nadam da neće biti previše povreda.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 21.06.2020
21:55

Jos jednom se pokazalo tacno ono sto sam pisao a to je da liverpul igra ocajan fudbal, samo kontre i duge lopte, murinjov fudbal iz prvog mandata u celsiju, fudbal malih ekipa. Nego luzeri gde vam tripleta, gde vam nepobedivi, gde vam dupla kruna, rezultati koje prave veliki klubovi. Bar ulazite u drustvo lestera i blekburna, za male klubove to je svakako veliki uspeh

avatar
Red blood
Sunday, 21.06.2020
22:41

Pokusaj da se umanji ucinak od 27 pobeda 2 remija i 1 poraza i to sto ce se titula osigurati 7 ili 8 kola pre kraja,je cak i za tvoje standarde,preskroman.

avatar
krsta94
Sunday, 21.06.2020
23:31

Bitno da ste vi puni uspeha.Od sezone 13/14 nema vas nigde.Od kako vam je otisao Fergi na nivou se Bormuta,Ajde cuti.