Baskija je plavo-bela, Sosijedad savladao Bilbao!

Autor: Mladen Heleta
subota 14.01.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Četvrti trijumf u nizu.

EPA-EFE/Javier Etxezarreta
EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Povezane vesti

U velikom derbiju Baskije, koji je odigran u sklopu 17. kola španske La Lige, fudbaleri Real Sosijedada pobedili su na svom terenu Atletik Bilbao rezultatom 3:1.

Strelci za domaće bili su Serlot, Kubo i Ojarzabal iz penala, dok je gol za goste dao Sanset.

Ekipa iz San Sebastijana upisala je četvrtu uzastopnu pobedu u ligi i sada je treća na tabeli sa 35 bodova, što je šest manje od vodeće Barselone i tri manje od madridskog Reala. Dva najuspešnija španska kluba imaju i meč manje od Baskijaca.

Atletik je sada osmi sa 26 bodova na svom kontu.

Real Sosijedad je bio dosta bolji tim u prvih 45 minuta, ali to mu nije pomoglo da na pauzu ode sa više od jednog gola prednosti.

Prvi je zapretio Bilbao preko Injakija Vilijamsa, a onda je domaćin preuzeo inicijativu, pritiskao je sa svih strana i poveo u 25. minutu.

Subeldija je glavom vratio jednu loptu u šesnaesterac, nakon intervencije defanzivaca Bilbaa, tamo je Serlot "za dlaku" izbegao ofsajd zamku, našao se u idealnoj poziciji, u prijemu prevario dvojicu protivničkih igrača i rutinski savladao Unaija Simona, za 1:0.

Nastavio je tim iz San Sebastijana sa dobrom igrom, Atletik je bio pod velikim pritiskom, a pod istim je ponovo poklekao u 37. minutu. Maestralni David Silva je podsetio na svoje najbolje dane, oduzeo je Vezgi "živu loptu" i lepim pasom odmah izbacio Kuba u idealnu poziciju. Japanac je u punom trku predriblao Vivijana i onda precizinim udarcem završio akciju na najbolji mogući način, za 2:0.

I kada je delovalo da će Sosijedad možda i uvećati prednost do poluvremena, Atletik se pravo niotkuda vratio u ovaj meč.

Niko Vilijams je u 40. minutu proigrao Berćićea po levoj strani, ovaj je odložio loptu za Sanseta, a ofanzivni vezista gostiju je iskoristio loše postavljenu odbranu domaćeg tima i sa 7-8 metara zakucao loptu u mrežu, za 2:1.

Situacija iz finiša prvog poluvremena ipak nije promenila ništa u odnosu snaga na ovoj utakmici.

Real Sosijedad je nastavio da lomi najvećeg rivala, imao je više od igre, veteran David Silva je "plesao" po terenu, a Bilbao je definitivno slomljen u 62. minutu. Mladi španski reprezentativac Niko Vilijams je katastrofalno pogrešio u predaji lopte, Kubo se stuštio ka golu gostiju, a Alvarez ga je u kaznenom prostoru srušio kao zadnji igrač odbrane. Skrivio je penal i dobio direktan crveni karton. Siguran sa 11 metara bio je Mikel Ojarzabal, koji polako ali sigurno izlazi iz teške povrede.

U nastavku još samo jedna šansa za domaće, apsolutna kontrola utakmice i rezultata sa igračem više i novi trijumf koji ih značajno približava plasmanu u Ligu šampiona sledeće sezone.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke