Baskija je "plavo-bela" - Sosijedad nadvisio Bilbao!

Autor: Mladen Heleta
subota 30.09.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Gosti se ispromašivali, domaći kažnjavali.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Veliki baskijski derbi, koji je odigran u sklopu osmog kola španske La Lige, pripao je Real Sosijedadu.

U San Sebastijanu je savladan Atletik Bilbao rezultatom 3:0.

Dobar meč su odigrala dva velika rivala, igralo se otvoreno, bilo je šansi na obe strane, a domaćin je bio mnogo mirniji u završnici i zato je i slavio.

Igrao se 29. minut kada je Mendez uputio centaršut u kazneni prostor gostiju iz Bilbaa, nastala je velika gužva, a najbolje se snašao štoper Sosijedada i reprezentacije Španije Robin Le Norman i pogodio mrežu, za 1:0.

Drugo poluvreme počelo je kolosalnom šansom Injakija Vilijamsa u 47. minutu, koji je za promašaj surovo kažnjen samo 60 sekundi kasnije.

Akciju je pokrenuo Le Norman dugačkim pasom, odbrana gostiju je "pukla", a na kraju je bivši napadač Partizana Sadik doturio loptu do Kuba, a sjajni Japanac je realizovao zicer i svojim petim golom u sezoni povisio na 2:0.

Nakon toga je Bilbao imao još tri veoma dobre prilike, nije ih iskoristio i ponovo je kažnjen u 66. minutu, kada je rezervista Ojarzabal postigao pogodak za 3:0, na pas Zubimendija.

Sosijedad se ovim trijumfom probio na četvrto mesto na tabeli sa 15 bodova i preskočio je upravio Atletik, koji je peti sa bodom manje.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke