Basta: "Četvrto mesto posledica odličnih priprema"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 04.11.2016.
23:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Lacija najprijatnije iznenađenje italijanskog šampionata.

BETA/AP Photo/Ng Han Guan
BETA/AP Photo/Ng Han Guan

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija definitivno su jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dela sezone u Seriji A, a velike zasluge za sjajne igra ima Dušan Basta. Srpski fudbaler se ustalio u ekipi, a samopouzdanje celog tima je vidljivo iz nedelje u nedelju.
 
Rimljani posle 11 kola drže četvrto mesto na tabeli sa 21 bodom, šest manje od vodećeg Juventusa, samo jedan ih deli od trećeplasiranog Milana, a dva od Rome na drugom mestu.
 
"Svi smo zadovoljni četvrtim mestom i načinom kako je počela sezona. Ipak, nismo preterano iznenađeni rezultatima, jer smo kompletne pripreme odradili odično. Ekipa ima kvalitet, ove sezone ne igramo nijednog evropsko takmičenje, tako da smo se fokusirali na prvenstvo" – počeo je priču Basta.
 
Od poraza od Milana 20. septembra, Lacio je šest utakmica neporažen, a što je još važnije, upisao je četiri pobede i tako značajno napredovao na tabeli.
 
"Kako prvenstvo odmiče, tako smo i mi uigraniji. I dosadašnji raspored nam je išao na ruku, a sada nas očekuju malo teže utakmice" – naglašava srpski fudbaler.
 
Ono što je sigurno doprinelo odličnim rezultatima Lacija je i izvanredan odnos sa trenerom Simoneom Inzagijem. Proslavljeni italijanski fudbaler je boje rimskog kluba branio više od decenije, tako da odlično zna šta znači nositi dres Lacija.
 
"Saradnja sa Simoneom je na visokom nivou. Imamo maksimalno profesionalan odnos. Odlično se slažemo" – otkriva Basta.
 
Sjajni rezultati poslednjih nedelja doprineli su i tome da je Olimpijski stadion sve puniji, na zadovoljstvo  Baste i njegovih saigrača.
 
"Navijači se vraćaju na tribine i to je lepa vest. Očekujemo da ih bude sve više jer nam je njihova podrška preko potrebna u nastavku prvenstva. Kada su tu, definitivno mnogo lakše pobeđujemo" – istakao je Basta.
 
Basta je u Lacio stigao 2014. godine, pošto je prethodno igrao za Crvenu zvezdu, Jedinstvo, Udineze i Leće. U Laciju se odlično slaže sa Filipom Đorđevićem, kako na terenu, tako i van njega, a prošle godine im se pridružio i Sergej Milinković-Savić.
 
"Lepo je kada u klubu imaš zemljake. Ovde nam je odlično, Rim je prelep grad i dosta se družimo van terena. Najviše vremena provodim sa Filipom, jer se znamo dugo" – kaže Basta.
 
Fudbalere Lacija naredna utakmica očekuje u subotu od 20.45, kada gostuju Napoliju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Saturday, 05.11.2016
14:45

Lacio uopste nije iznenadjenje. Oni su uvek do zime u vrhu, a posle se bore za sredinu tabele. Opste poznata stvar.

avatar
ruud gullit
Saturday, 05.11.2016
01:04

Kako Basta ne igra u formaciji koja je kao stvorena za njega a na toj poziciji imamo najlosijeg moguceg igraca to mi nikako ne ide u glavu.

avatar
Simone Inzaghi
Saturday, 05.11.2016
00:59

Samo da nastavimo u ovako dobrom kontinuitetu.